Hlavní obsah

Hokejový Litvínov čeká zápasový maraton o play-off

PRAHA

Nesmírně náročné dny mají před sebou hokejisté Litvínova bojující o účast alespoň v předkole play-off O2 extraligy. Severočeši jsou momentálně na devátém místě tabulky, přičemž první zápasy play-off hrají týmy od sedmé do desáté příčky. Na udržení se v desítce má Litvínov tři důležité zápasy, které sehraje během pouhých čtyř dnů.

Foto: www.sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Stejně jsou na tom ve Znojmě, s kterým právě Litvínov v sobotu sehraje dohrávané televizní utkání pátečního 50. kola soutěže. Hned v neděli pak oba celky, stejně jako zbytek extraligy čeká 51. kolo a základní část extraligy se uzavře v úterý 52. kolem. Takže pro Litvínov i Znojmo, které rovněž bojuje o účast v předkole, moc času na regeneraci nezbývá.

"Určitě to není nic příjemného, ale jsme dvě mužstva, která bojují o postup, takže jsme na tom prakticky stejně. Je to sport a diváci si ho chtěj taky užít v televizi. Zase je třeba příjemné, že si nás televize vůbec vybrala. Musíme to brát i pozitivně," komentoval zápasové zatížení obránce Chemopetrolu Jiří Šlégr.

Šlégr: každý bod je teď podstatný

Jedna z hvězd Litvínova i celé soutěže ještě litovala ztraceného středečního zápasu na ledě pražské Slavie. "Nedali jsme gól a když se nedá v hokeji gól, tak se těžko dá vyhrát. Jejich brankář chytal moc dobře a bezchybně jim fungovala defenzíva, nepustili nás do nějakých vyložených šancí. Na druhou stranu si nemyslím, že jsme hráli špatný hokej. Ale bohužel soupeř dal tři góly a vyhrál zápas," vrátil se k porážce 0:3.

Teď už je ale myšlenkami u sobotního souboje se Znojmem. "Pro nás je momentálně každý bod strašně podstatný a je jedno, s kým hrajeme. Jestli nakonec dokážeme uhrát play-off, to bude jasný, až po konci. Teď je důležitý  zápas v sobotu a uděláme všechno pro to, aby jsme ho vyhráli. Pak se uvidí, co ještě můžeme udělat v neděli," zakončil olympijský vítěz z Nagana.

Bonusy pro diváky

Tíhu závěrečných utkání si dobře uvědomuje i trenér Litvínova Jaroslav Hübl. "Čekají nás ještě důležité zápasy doma a je jen na nás, jak se popereme s postupem do play-off. A protože nás čeká zápas v televizi, tak tímto zvu diváky, ať nás co nejvíce podpoří," vyzval po utkání se Slavií k hojné účasti na důležitém sobotním duelu.

Vedení Litvínova připravilo pro fanoušky, ve snaze dostat do ochozů při tradičně "kritickém" televizním utkání, i řadu lákadel. Kdo si koupí lístky ke stání na sobotní i nedělní domácí zápasy, zaplatí dohromady jen stovku. Normálně stojí lístek ke stání na jeden zápas 60 korun. Navíc bude každý majitel obou vstupenek zařazen do slosování o dvd přehrávač.

Závěrečné zápasy Litvínova v základní části extraligy:
Sobota 17. února:
17:00Litvínov - Znojmo
Neděle 18. února:
17:30Litvínov - Vítkovice
Úterý 20. února:
17:30Pardubice - Litvínov

Reklama

Související témata: