Hlavní obsah

Hokejový Liberec obhájil prvenství po základní části

Josef PešoutPrávo

Už tři kola před koncem základní části hokejové extraligy je to jasné. Dlouhodobá fáze nejvyšší soutěže bude mít stejného vítěze jako loni - Bílé Tygry z Liberce. Devítibodový náskok před českými Budějovicemi, s nimiž mají lepší vzájemnou bilanci, pro ně znamená příjemné vědomí, že je už nic nemůže o obhajobu primátu připravit.

Foto: www.sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

"Každý podobný úspěch má svou hodnotu, ale hlavní vrchol sezóny teprve přijde. A teď nás čeká nesnadný úkol udržet mužstvo v plné koncentraci ve zbývajících zápasech před play-off, do kterého vstoupíme až 5. března," řekl manažer Ctibor Jech.

Kouč Paleček se zlobil

Libereckým k pojistce prvního místa paradoxně stačil i bod z utkání se Zlínem (2:3 po prodloužení). "Moc spokojený nejsem, protože jsme bezstarostným hokejem soupeři darovali dva body. Přitom jsme věděli, že protivník bude hrát ze zabezpečené obrany a na protiútoky. Nepodali jsme dobrý výkon, vázla kombinace. Tým přestal bránit a ztratil jistotu," rozebíral duel kouč Josef Paleček.

Bílí Tygři si vyzkoušeli hru při absenci zkušených Podkonického, Vaice, V. Nováka a Žabky. "Měli jsme rozházené dvě útočné formace, ale nechci se na to vymlouvat. S výhledem na play-off je ale potřeba, aby se otrkali i méně vytížení útočníci," glosoval vynucené změny trenér. Potěšit ho mohl ale návrat uzdraveného Tomajka.

První místo, zaručující nejvýhodnější pozici pro vyřazovací část, Paleček nepřeceňuje. "Myšlení hráčů možná dospívá k sebeuspokojení, což je nutné odstranit. Nesmí se stávat, aby se útočníci nechali strhnout jen k bezbřehé ofenzívě. Pokud se nevrátíme k zodpovědnému hokeji, nebude nám nějaký bodový náskok po základní části nic platný," varoval trenér.

Kašpařík katem nejlepších

Nejspokojenějším mužem po zápase Liberec-Zlín byl asi hostující útočník Pavel Kašpařík, autor vítězného gólu v nastavení. V Liberci kdysi působil a měl zvýšenou motivaci. "Přijeli jsme s cílem uhrát aspoň bod, abychom uhájili pátou příčku. Vítězství je super, protože z Liberce se body často nevozí," usmíval se forvard, který zajistil svému týmu výhru v prodloužení už podruhé v sezóně.

Předtím se mu to povedlo v Českých Budějovicích. Stal se tedy katem dvou nejlepších celků tabulky na jejich ledě! "To je souhra náhod, ale každý takový gól potěší," dodal Kašpařík s úsměvem.

Liberec po základní části:
2002/03:12. místo
2003/04:11. místo
2004/05:5. místo
2005/06:1. místo
2006/07:1. místo

Reklama

Související témata: