Hlavní obsah

ON-LINE: 50. kolo hokejové O2 extraligy

PRAHA

V brance nestál v zápase od 9. ledna, do hry se ale gólman Slavie Adam Svoboda vrátí na dobře známém místě. V Pardubicích se dnes bude hrát šlágr 50. kola hokejové extraligy. Východočeští fanoušci se těší na atraktivní bitvu, která je opakováním finále z roku 2003. Kromě rivality je ale ve hře stále dost. Domácí se chtějí udržet mezi prvním kvartetem, hosté do šestého místa.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Brankáři hokejové Slavie Adam Svoboda (vlevo) a Lukáš Hronek.

Článek

"Bude to opět klasicky vyhecovaný zápas. Poučili jsme se z posledního utkání v Budějovicích a nechceme prohrát. Kluci budou nažhaveni, aby smazali poslední křivdu," řekl trenér Miloš Říha v narážce na výkon rozhodčích v minulém kole.

Stoupající tlak a důležitost zápasů jako by Slavii svědčily. Pražané hrají očividně mnohem zodpovědněji, vědomi si faktu, že blížící se zápasy play-off nelze vyhrávat jen nevázanou ofenzívou. "Stejně jako ostatním týmům, i nám již v podstatě začalo playoff. Do branky půjde Svoboda, aby se trochu rozchytal," řekl asistent Jiří Kalous.

Slavia má však nyní dilema, komu dá v play-off přednost. Hronek se svého záskoku chopil víc než dobře. "Že bych víc myslel už na play-off, tak to ne," tvrdil Hronek po zápase s Litvínovem. Prostě jsem jen zastoupil Adama, který byl nemocný, chytil jsem se a dokázal, že na Slavii můžu chytat, i když mi dost lidí pořád nevěří," tvrdil.

Kdo půjde do slávistické branky na poslední dvě kola, je ale otevřená věc. "A taky spíš otázka pro naše trenéry. "Jestli máme zamotanou hlavu? To ne, nejsme z toho nervózní. Každé mužstvo by bylo rádo, kdyby mělo dva vyrovnané gólmany," tvrdil Kalous. "Alespoň máme z čeho vybírat."

50. kolo hokejové O2 extraligy:
17:00Zlín - Třinecon-line
17:00Vítkovice - Vsetínon-line
17:30Kladno - Liberecon-line
17:30Plzeň - K. Varyon-line
18:00Sparta - Č. Budějoviceon-line
18:00Pardubice - Slaviaon-line

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články