Hlavní obsah

Kladno v extázi! Legenda nabrala síly, Rytíři se přes drama po pěti letech stylově vracejí do extraligy

Jan ŠkvorSport.cz

Kladno je v extázi, po pěti sezonách strávených v první lize se vrací mezi tuzemskou hokejovou elitu. Lví podíl na tom má hrající majitel Rytířů Jaromír Jágr, který 10. kolo baráže v Českých Budějovicích proměnil ve svou show a rozhodl o postupu svého klubu do extraligy čtyřmi góly do sítě Motoru.

Foto: Petr Skřivánek, ČTK

Jaromír Jágr dal Budějovicím čtyři branky

Článek
Fotogalerie

Kladno slaví postup do extraligy

Je Velkej pátek, můj den, celej den jsem byl v kostele, ukázalo se to, vysvětluje střelecké hody Jaromír Jágr

Když se před patnácti měsíci vracel po konci v Calgary z NHL, vytyčil si za cíl vrátit Kladno co nejrychleji do nejvyšší soutěže. Po zákroku havířovského Sikory ale o rozhodující fázi minulé sezony přišel a v nakonec neúspěšné baráži tehdy Rytířům na ledě nemohl pomoct.

I v tomto ročníku Jágra dlouho limitovaly zdravotní problémy, a když v závěru základní části první ligy naskočil do hry, rozjížděl se pomaleji. Jeho forma ale gradovala a v baráži už exceloval. Už v každém z posledních tří duelů před tím pátečním zaznamenal dva kanadské body, na ledě Motoru však řádil doslova jako uragán.

Foto: Petr Skřivánek, ČTK

Zleva Ladislav Zikmund a Jaromír Jágr se radují z branky

Rytíři k jistotě postupu potřebovali získat na jihu Čech dva body a režie se chopil právě Jágr. Ze zápasu neuběhlo ani devět minut a Kladno díky jeho dvěma gólům vedlo 2:0. I proto 47letá legenda zamířila krátce po polovině první třetiny do kabiny, aby pošetřila síla.

Na led se Jágr vrátil až od druhého dějství, a když úspěšně tečoval pas Nashe, dočkal se prvního hattricku od ledna 2015, který tehdy nasázel za New Jersey v NHL

Foto: Petr Skřivánek, ČTK

Hokejisté Kladna se radují z prvního gólu Jaromíra Jágra (druhý zprava).

Když pak Motor dvěma trefami zadělal na drama, vzal si slovo opět nezastavitelný majitel Rytířů, aby skóroval už počtvrté. Současně s druhou sirénou, platnost trefy po několikaminutovém zkoumání videa potvrdili i rozhodčí.

S 13 kanadskými body tak vévodí tabulce produktivity baráže a s 10 zásahy i střelcům. Stylověji snad Jágr vrátit své Kladno do extraligy ani nemohl...

Už mezi elitou zachráněné Pardubice nechaly odpočívat většinu opor, čehož Chomutov využil k výhře 3:0 na jejich ledě. Jenže ani to mu nestačilo k udržení v hokejové extralize. Kladno v tu chvíli na jihu Čech vedlo a šanci nepustilo. „Tušili jsme, že náš osud je už zpečetěn. Rytíři by byli blázni, kdyby si to už neuhráli," připustil asistent chomutovského trenéra Jan Šťastný.

Reklama

Související témata: