Hlavní obsah

Sparta opět doma porazila Budějovice, tentokráte 6:5

PRAHA

Vítězná domácí série hokejistů pražské Sparty proti Českým Budějovicím trvá. Úřadující mistr porazil v 50. extraligovém kole Mountfield 6:5 a připsal si tak čtrnáctou výhru v T-Mobile Areně nad Jihočechy za sebou. Naposledy na ledě Sparty českobudějovičtí hráči uspěli v prosinci 2000.

Článek

Tentokráte Holešovičtí o zisku tří bodů rozhodli ve druhé třetině, kterou vyhráli 4:0. Hosté poté sice utkání zdramatizovali, vyrovnat se jim ale nepodařilo.

Domácí v souboji týmů z elitní čtveřice postrádali Hlaváče, který má opět problémy s třísly. V útoku se tak opět objevil obránce Protivný. Marodka hostů však byla mnohem početnější, nezměnila se však od předešlého zápasu.

Přesto Jihočechům patřil úvod zápasu. Svěřenci trenéra Jandače se snažili Spartu zaskočit aktivní hrou. Při přesilové hře však měli k brance blíže domácí. Po Ptáčkově střele již zvedali ruce, gólman Chábera však překonán nebyl. V desáté minutě se Mountfield předvedl v útoku. Šimánek nejprve trefil tyč, v pokračujícím útoku se pak prosadil Hudec.

Spartě se ale celkem rychle podařilo vyrovnat. V početní výhodě si Kratěna pohrál s Vydareným a přesnou střelou pod horní tyčku nedal brankáři soupeře sebemenší šanci. Vrátit vedení na stranu Budějovic mohl Květoň, neuspěl však stejně jako Netík na druhé straně. Mezi střelce se tak ve 22. minutě podruhé zapsal Kratěna.

Hudcův hattrick na body nestačil

Hosty inkasovaný gól nabudil, zatlačili Spartu do obrany a prakticky soustavně oblékali Dubovu branku. Do stoprocentní šance se dostal Hudec, sparťanský gólman však famózním zákrokem možnému gólu zabránil. Neprosadil se ani Brabenec a Jihočeši toho rychle litovali.

Dragoun totiž po samostatném nájezdu přidal třetí branku, poté Cháberu prostřelil Langhammer a zmar hostů podtrhl Vrbata. Pohodu domácích předvedl i Ton, jenž projel celé hřiště a pouze milimetry jej dělily od dalšího úspěchu.

Zdálo se tak, že utkání je po dvou třetinách rozhodnuto. Hosté na třetí dějství do branky poslali uzdraveného Turka a jeho spoluhráčům se podařilo duel zdramatizovat. Na půl plynu hrající domácí neprobudil ani time out po brankách Hudce a Stantiena, a tak přišla další hrozba.

Slovenský reprezentant v 54. minutě dokončil svůj hattrick a snížil na 4:5 z pohledu svého týmu. Hlinka však v přesilovce přidal šestou branku a gól Bolfa při power play už přišel pozdě.

Sparta Praha - Mountfield Č. Budějovice 6:5 (1:1, 4:0, 1:4)
Branky a nahrávky: 14. O. Kratěna (J. Hlinka), 22. O. Kratěna (Langhammer), 25. Dragoun (Rob), 36. Langhammer (P. Ton), 37. Vrbata (Protivný), 57. J. Hlinka (O. Kratěna) - 11. M. Hudec (Vydarený), 49. M. Hudec (Brabenec), 52. Stantien (Toman), 54. M. Hudec (Bolf), 60. Bolf (Hřebejk). Rozhodčí: Husička, Kubeš - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 1:7, navíc Jan Hanzlík (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 8017.
Sparta: T. Duba - Ptáček, Stehlík, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Tabaček, Benýšek - Netík, J. Hlinka, Sivek - P. Ton, Langhammer, O. Kratěna - Zelenka, Rob, Dragoun - Hromas, Vrbata, Protivný. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Budějovice: Chábera (41. Turek) - Macháček, Gřegořek, Bolf, Toman, Mucha, Vydarený, Vágner - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - Šimánek, Stantien, Sailer - Hašek, Mertl, Kotrla - Gulaš, L. Květoň, Hřebejk, od 39. min. navíc Krajči. Trenéři: Jandač a Kupka.

Reklama

Související témata: