Hlavní obsah

Slavia promarnila náskok v Pardubicích a vypadla ze šestky

PARDUBICE

Hokejisté Moelleru Pardubice předvedli v pátečním utkání 50. extraligového kola skvělý obrat a díky třem brankám v poslední třetině porazili 3:2 pražskou Slavii. Souboj možných soupeřů v play off přinesl dramatickou podívanou, kterou rozhodl vítěznou brankou pět a čtvrt minuty před koncem Čaloun.

Článek

V úvodní části, kterou oba soupeři odehráli velmi rychle, se toho na ledě moc nedělo. Slavia vstoupila do utkání mnohem aktivněji než domácí a v 7. minutě mohla jít do vedení, když Bednář nevyužil chybnou Lašákovu rozehrávku. Pak se dlouho nic nedělo, oba týmy pozorně bránily a teprve dvě minuty před první sirénou se při vlastním oslabení dostal do vyložené šance Žižka, ale jeho střelu zblízka Lašák skvěle zlikvidoval.

Ve druhé třetině už bylo na ledě mnohem rušněji. Při vyloučení domácího Ondřeje Slavia poprvé udeřila a ve své druhé přesilovce otevřela skóre. Graňákovu střelu od modré ve skrumáži usměrnil Beránek za Lašákova záda. Pražané se po této brance uklidnili, naopak domácí znervózněli a přestalo se jim dařit.

Vondrka krátce nato mohl dát druhý gól hostí, ale ti se dočkali až ve 29. minutě, kdy Sup po přihrávce Graňáka prostřelil od modré čáry domácího brankáře. Ale to nemuselo být vše. Pardubické ve třicáté minutě zachránila tyčka, kterou trefil Dlouhý a o minutu později si pohrál s domácí obranou Beránek, ale ač zcela sám před Lašákem, gól nedal.

Domácí hráči se nemohli dlouhé minuty dostat ke kloudné akci a ve 36. minutě zazvonila u Lašákovy branky podruhé tyčka, kterou dělovkou od modré rozezvonil výborně hrající Graňák. Slavia jednoduchou hrou s patřičným důrazem byla v prostřední dvacetiminutovce jednoznačně lepším týmem a zaslouženě si do třetí třetiny přinesla dvoubrankový náskok.

Rozhodl tápající Čaloun

Ten začali domácí umazávat již po 77 vteřinách třetího dějství. Při vyloučení Kadlece se mezi bránícími protihráči brilantně prosmýkl pardubický kapitán Hlinka a kontaktním gólem dostal Moeller znovu do hry. Pardubický trenér provedl v sestavě drobné korektury, a to se mu vyplatilo. Hlinka přešel do Pucherova útoku, k Sýkorovi se vrátil Blažek a Čaloun si našel místo u Koukala s Ondřejem.

Nápor Pardubic přinesl ovoce ve 45. minutě. Po Blažkově akci se perfektně trefil Petr Sýkora a začínalo se hrát od nuly. Oba týmy se ale s tímto stavem nechtěly spokojit, úroveň hry viditelně stoupla a začalo se hrát s maximálním nasazením. V 50. minutě se předvedl expardubický Svoboda v brance Slavie, když kryl další střelu Sýkory, který v oslabení ujel obráncům Slavie.

Domácí mohl dostat do vedení v 53. minutě Rolinek, ale jen těsně minul levou tyčku Svobodovy branky. Skórovat se povedlo až o chvíli později Čalounovi, který se do té doby hodně trápil a ožil až ve třetí třetině. Slavia se pak vzchopila k zoufalému náporu. V 59. minutě se znovu do šance dostal Sýkora, ale opět ztroskotal na Svobodovi. To však pranic neubralo na radosti vyprodané arény, která po utkání dlouho aplaudovala domácím hráčům.

Moeller Pardubice - Slavia Praha 3:2 (0:0, 0:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 42. M. Hlinka (Pucher), 45. P. Sýkora (Blažek), 55. Čaloun (Linhart) - 23. Beránek (Graňák), 29. Sup (Graňák). Rozhodčí: Jebavý, Šindler - Šátava, Pešek. Vyloučení: 6:7, navíc Rolinek na 5 min. a do konce utkání - Kadlec a Žižka oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 9300 (vyprodáno).
Pardubice: Lašák - Píša, Čáslava, Snopek, Havíř, M. Čech, M. Šeda, Linhart - P. Sýkora, M. Hlinka, Rolinek - Čaloun, Pucher, Andrašovský - F. Mrázek, Cetkovský, Ondřej - Blažek, Koukal, Starý. Trenéři: Říha a Rohlík.
Slavia: A. Svoboda - Graňák, Žižka, Kadlec, Vašíček, Hlavačka, Kolařík - D. Hruška, Baránek, Tomica - Bednář, Červenka, Sup - Vondrka, L. Havel, Dlouhý - Kubeš, Doležal, Malát. Trenéři: V. Růžička, O. Weissmann a Kalous.

Reklama

Související témata: