Hlavní obsah

Jágr je jedinečný, smekal Prospal. Ale je to i strašně smutné, dodal

Jan ŠkvorSport.cz

Nastupovali spolu v reprezentaci, v níž zažili zlato z MS 2005 i o rok později bronz z olympijských her. Zatímco čtyřiačtyřicetiletý Václav Prospal už ale pověsil brusle na hřebík před šesti lety a nyní trénuje České Budějovice, o tři roky starší Jaromír Jágr stále hraje. A úžasně! Právě na ledě Motoru totiž čtyřgólovým galapředstavením vrátil své Kladno po pěti letech do hokejové extraligy.

Kladno slaví postup do extraligyVideo: Sport.cz

 
Článek

„Měl jsem možnost s Jardou Jágrem hrát v jeho nejlepších letech, to byla úplně jiná písnička. Jsem za to šťastný. Je prostě jedinečný, zase to potvrdil. Takový hráč už se nám tady nenarodí," smekal Prospal před legendární 68.

Když kouč Rytířů David Čermák glosoval Jágrův báječný výkon, Prospal se jen usmíval. „Jarda Jágr dal čtyři góly, a to ještě v první třetině odstoupil, protože ho trochu tahalo tříslo. Šel se protáhnout, takže vlastně ještě půl třetiny nehrál," říkal Čermák, než mu Prospal skočil do řeči.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Trenér Budějovic Václav Prospal na střídačce.

„Těch gólů mohl Jarda dát úplně v klidu šest. Na druhou stranu, aniž bych chtěl sebrat něco z jeho výkonu, je strašně smutné, když ve svých sedmačtyřiceti letech na svých zádech společně s Plekym (Tomášem Plekancem) dotáhne tým tam, kam chtěl a kam mířil," na rovinu říkal Prospal.

Foto: Petr Skřivánek, ČTK

Jaromír Jágr předvedl parádní výkon

„Je to strašně smutné. Kde máme nastupující generaci a další hráče? Sedmačtyřicetiletý hráč nám tady dá čtyři kusy a Kladno vyhraje 4:2. Já nevím, jestli by ho náhodou neměli povolat do Bratislavy (na mistrovství světa)," usmál se trenér českobudějovického Motoru.

„Jarda s Plekym udělali v baráži neskutečný rozdíl. Nejen na ledě, ale i v kabině. Totálně změnili charakteristiku mužstva. Samozřejmě se přidali i další hráči Kladna, jejich výkon se ale diametrálně zlepšil díky těm dvěma," zakončil Prospal.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Budějovic Václav Prospal.

Reklama

Související témata: