Hlavní obsah

Kde jsi? znělo kladenským stadionem. Chomutov byl bez Růžičky. Definitivně?

Michal OsobaSport.cz

Na kostce nad ledem kladenského stadionu běžel záběr těkající kamery po chomutovské střídačce s nápisem Vladimír Růžička, do toho DJ pustil refrén hitu Dalibora Jandy „Kde jsi?“. Zkušený kouč na střídačce Pirátů chyběl, a přiživil tak spekulace, že svou desetiletou smlouvu v Chomutově nedodrží.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Do Kladna s Piráty Vladimír Růžička nedorazil.

Článek

Piráti definitivně ztratili naději na udržení už v pátek, kdy jim přes výhru v Pardubicích naději odřízlo řádění kladenského fantoma Jaromíra Jágra v Českých Budějovicích. Po zápase se Růžička ke své budoucnosti vyjadřovat nechtěl. „To se uvidí, teď o tom nechci mluvit,“ vykládal.

Do Kladna na předposlední barážový zápas už ale nevyrazil, jako hlavní kouč vedl tým k výhře 2:1 po prodloužení Jan Šťastný. Klub Růžičkovu absenci oficiálně nekomentoval.

Dal šanci kolegovi

„Soutěž je rozhodnutá a já jsem mladý trenér, který čeká na šanci. Dostal jsem možnost vést tým z pozice hlavního trenéra, vyzkoušet si to, za to jsem rád,“ říkal Šťastný.

O Růžičkově rozhodnutí se prý dozvěděl ráno. „On je manažer a hlavní trenér, na ranním mítinku v šatně to oznámil,“ popisoval Šťastný, který podle svých slov nevěděl, zda místo Růžičky povede Chomutov i v úterní rozlučce s baráží proti Českým Budějovicím.

O odchodu Růžičky, jenž českou reprezentaci dovedl ke dvěma světovým titulům, z Chomutova se čile spekulovalo v závěru sezony, v hokejovém zákulisí padlo jméno nejednoho klubu, s nímž by mohl olympijský vítěz z Nagana spojit budoucnost. Objeví se na střídačce Litvínova, Kladna, či snad zamíří do zahraničí? Jasněji bude zřejmě až po úterním konci baráže.

Reklama

Související témata: