Hlavní obsah

ON-LINE: 51. kolo hokejové O2 extraligy

PRAHA

Boje o účast v play-off hokejové O2 extraligy se blíží svému rozuzlení. Předposlední 51. kolo již mnohé napoví o tom, kdo bude po základní části v elitní šestce, která zaručuje přímou účast ve čtvrtfinále vyřazovací části nejvyšší soutěže, kdo se přiblíží baráži o účast tamtéž, a pro koho sezóna v úterý definitivně skončí.

Foto: SPORT.CZ

Vítkovicím půjde na ledě Chemopetrolu o všechno.

Článek

Do baráže o play-off se probojují celky na 7. až 10. místě. Definitivně ze hry jsou pouze Plzeň a Vsetín, jejichž duel útěchy je součástí nedělního programu.

Znojmo hostí po důležitém vítězství na ledě Litvínova Pardubice, které v posledním utkání otočily nepříznivý průběh utkání s pražskou Slavií a nakonec zvítězily 3:2. Znojmo mělo sice vzhledem k sobotní dohrávce o den méně na regeneraci, ale důležité body a výborný výkon brankáře Trvaje jim jistě dodají potřebnou energii k dalšímu klíčovému souboji.

V souboji dvou týmů, které v pátek ztratily dobře rozehraná utkání, zajíždí Kladno na led pražské Slavie. Martin Procházka sice již v této sezóně nastřílel za Rabat úctyhodných pětatřicet branek, chyba, jíž se dopustil v posledním utkání proti Liberci, a která jeho tým stála dva důležité body do tabulky, jej ale jistě bude ještě hodně dlouho mrzet. Šanci napravit své zaváhání má v Sazka Aréně.

V duelu domácího Litvínova s Vítkovicemi půjde doslova o všechno, jedná se totiž o souboj momentálně desátého (Vítkovice) a jedenáctého celku tabulky. Litvínovští musí za každou cenu po porážce v sobotní dohrávce se Znojmem využít výhody domácího prostředí, chtějí-li pomýšlet na prodloužení sezóny.

Stejně jako Litvínov jsou na tom borci z Třince. Momentálně jim patří 12., nepostupové místo, plný bodový zisk s šestými Karlovými Vary je tedy nutností.

Všechny duely startují kvůli zachování regulérnosti shodně v 17.30.

51. kolo hokejové O2 extraligy:
17:30Litvínov - Vítkoviceon-line
17:30Třinec - K. Varyon-line
17:30Liberec - Spartaon-line
17:30Vsetín - Plzeňon-line
17:30Č. Budějovice - Zlínon-line
17:30Slavia - Kladnoon-line
17:30Znojmo - Pardubiceon-line

Reklama