Hlavní obsah

Hokejisté Budějovic i po výhře nad Zlínem klesli na třetí místo

BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic sice porazili v utkání 51. kola extraligy Zlín 5:4 po samostatných nájezdech, ale přesto klesli na třetí místo za Pardubice. Rozhodující nájezd si v dresu Mountfieldu připsal Viktor Hübl, který tak v utkání zaznamenal celkem tři branky a jednu asistenci. Poražené Hamé musí čekat na pojistku přímého postupu do čtvrtfinále až na úterní poslední kolo, kdy hraje s posledním Vsetínem.

Článek

Již v druhé minutě zlínský Kašpařík našel volného Mokrejše, ten ale ve velké rychlosti Turka nepřekonal. Při následujícím střídání Leška z rohu obranného pásma naslepo křížem kluziště vyhazoval puk, který zachytil Brabenec a jeho rána z kruhu znamenala vedení Budějovic. Potom při Vosátkově trestu domácí Hřebejk přenechal kotouč Květoňovi, jeho střelu ale Murín zlikvidoval.

Ve chvíli, kdy za katrem seděl Mokrejš se před zlínskou svatyní ocitli nehlídaní Hudec s Hüblem, druhý jmenovaný místo přihrávky volil kličku, což brankář Murín nečekal a Jihočeši se znovu radovali.

V závěru první třetiny měli hosté 91 vteřinu výhodu početní převahy pěti proti třem, kterou po necelé minutě využili ke snížení zásluhou Tomíkovy pohotové střely. Vzápětí šli domácí znovu do třech a Zlínští bez problémů vyrovnali, když do odkryté klece zakončoval Leška.

Nástup do druhého dějství patřil dvojici Brabenec - Hübl, která bleskově pronikla do pásma Valachů a Hübl přes padajícího Murína zařídil Mountfieldu znovu vedení.

Zlín trestal v přesilovkách

Autor gólu ale vzápětí putoval na trestnou lavici a Zlín využil svojí třetí přesilovku zásluhou Záhorovského, který vyšťoural puk pod klečícím Turkem. Neukáznění hosté se potom nechali vyloučit do třech, ale 67 vteřin trvající dvojnásobnou převahu domácí nevyužili.

V polovině utkání se potvrdilo pravidlo 'nedáš - dostaneš'. Budějovičtí při tlaku na soupeřovu branku ztratili puk, Kubiš našel číhajícího Kašpaříka a ten své sólu od červené čáry bezpečně proměnil. Při Gulašově vyloučení měl ještě šanci Rachůnek, ale zblízka bekhendem nedal, na protější straně byl neúspěšný Květoň.

Turek vychytal nájezdy

V úvodu třetí třetiny se nečekaně ve vlastním oslabení objevil před Turkem Rachůnek, ale domácí gólman byl pozorný stejně jako při střele Noska od modré čáry. Poté se vyznamenal Murín, který vleže hokejkou zmařil pokus Vydareného a vzápětí také jeho protějšek Turek, jenž perfektně vykryl střely Mokrejše a Noska.

Jihočeši se dlouho nemohli prosadit přes výborně zorganizovanou defenzivu hostí, pak ale Leška zbytečně vyhodil puk do světelné kostky a vyfasoval menší trest. Přesně po minutě přesilovky Budějovičtí po výborné spolupráci Hudce s Hüblem a Tomanem vyrovnali.

Následně se však museli 54 vteřiny bránit tři proti pěti a tuto pasáž zvládli. V závěru se hosté už jen bránili, díky nedisciplinovanosti Záhorovského a Kašpaříka šli na 73 vteřiny do tří, ale domácí Posmyk nastřelil pouze horní tyčku.

V prodloužení měli šance Hübl a Šimánek, rozhodnutí si však oba soupeři nechali na samostatné nájezdy. Záhorovský ani Leška Turka nepřekonali, zatímco Hübl i Šimánek byli úspěšní.

Mountfield České Budějovice - Hamé Zlín 5:4 po sam. nájezdech (2:2, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Brabenec, 17. V. Hübl (Brabenec), 21. V. Hübl (Brabenec), 51. Toman (V. Hübl), rozhodující sam. nájezd V. Hübl - 18. Tomík (Hamrlík), 19. Leška (Záhorovský), 26. Záhorovský (Leška), 33. Kašpařík (Kubiš). Rozhodčí: Jeřábek, Smeták - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 9:12, navíc V. Hübl - Galvas oba 10 min., M. Čech do konce utkání. Využití: 2:3. Diváci: 5372.
Budějovice: Turek - Macháček, Gřegořek, Bolf, Toman, Mucha, Vydarený, Posmyk - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - Šimánek, Stantien, Sailer (32. Hašek) - Kotrla, Mertl, Krajči - Hřebejk, L. Květoň, Gulaš. Trenéři: Jandač a Kupka.
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, A. Novotný, Vosátko, Lučka, Horáček, Zubíček - Tomík, Leška, Záhorovský - Melenovský, M. Čech, Rachůnek - Okál, Kašpařík, Mokrejš - Kubiš, Balán, R. Pšurný. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín