Hlavní obsah

V nervózním duelu byla lepší Slavia, Kladno musí ještě bojovat

PRAHA

Utkání chudé na góly, zato plné vyloučení a přesilových her na obou stranách proti sobě v neděli sehráli hokejisté pražské Slavie a Kladna. Hlavní arbitři utkání Homola a Levonen nasadili od začátku hodně přísný metr a rozdali celkem dvacet dvouminutových trestů a jednu "desítku" pro kladenského obránce Pavlase. K vidění přitom nebyly žádné vyloženě zákeřné fauly.

Foto: SPORT.CZ

DEFAULT TITLE

Článek

"Utkání bylo hodně nervózní. Pořád máme šanci hrát o šestku a to naše hráče trochu svazovalo. Důležité bylo, že jsme přežili řadu oslabení a jsme rádi, že nás nemusí mrzet neproměněná dlouhá přesilovka pět na tři," řekl po utkání asistent Slavie Ondřej Weissmann. Jeho protějšek z Kladna Petr Kasík se raději k zápasu pod hrozbou pokuty za kritiku rozhodčích nechtěl moc vyjadřovat. "Zápas bych mohl pořádně zhodnotit, jen kdybych měl padesát tisíc navíc," řekl kladenský trenér.

"Každý si o té spoustě vyloučených musí udělat obrázek sám. Na začátku extraligy se pískalo trochu jinak, teď se to zase vrátilo k hodně přísnému trendu," vykládal kladenský obránce Martin Ševc, jenž se postaral o jedinou branku Rabatu krásnou ranou od modré. "Někdy se to takhle prostě povede," tvrdil skromně.

Svoboda doporučil Ševce na "Zlatou helmu"

"Trefil to parádně, to asi deset let už takhle netrefí. To je na ´zlatou helmu´," uznale pokyvoval hlavou brankář Slavie Adam Svoboda. "Tam perfektně stáli před brankou Procházka i Bělohlav, takže já ať jsem se pohnul tam nebo tam, tak jsem nic neviděl," popsal inkasovanou branku, kterou Slavia dostala těsně před koncem druhé třetiny. "Pak se ale ukázalo, že ta vnitřní síla týmu je obrovsky silná. Nepoložilo nás to a v poslední třetině jsme byli zase lepší, brankový rozdíl mohl být mnohem větší," dodal Svoboda.

Vítěznou branku domácích zařídil ve slušně zaplněné Sazka Areně Marek Tomica, jenž se nejlépe zorientoval při mele před kladenskou brankou. "Hodně se to tam v brankovišti válelo. Spadl jsem a najednou se otočím a puk se ke mně odrazil. Tak jsem vystřelil a spadlo to tam. Chtěl jsem to hlavně zvednout a trefit bránu," vykládal útočník Slavie.

S Budějovicemi to bude jako play-off

Kladno prohrálo druhý důležitý zápas za sebou a stále tak nemá úplně jisté místo mezi desítkou nejlepších a účast v předkole play-off. V posledním kole bude doma hrát s Budějovicemi, které jsou na špici extraligové tabulky. "Budějovice hrají výborně, jsou na tom dobře fyzicky. Snad nám dá na ně nějaké rady Radek Bělohlav. Pro nás to bude zápas jako play-off,  musíme využít výhody domácího prostředí," řekl na závěr kladenský Ševc.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice