Hlavní obsah

Kladno porazilo Budějovice a zajistilo si předkolo

KLADNO

Hokejisté Kladna porazili v utkání závěrečného 52. kola extraligy České Budějovice 3:1 a zajistili si účast v předkole play-off. Všechny branky padly už v první třetině. Skóre otevřel už ve třetí minutě Pavel Patera, Horna pak v desáté minutě zvyšoval na 2:0. Hřebejk sice krátce poté snížil, ale na konci první části skóroval ještě obránce Ševc.

Článek

Během první třetiny Kladno v přesilovkách rozhodlo o postupu do předkola play-off. Domácí posadili do sedla hosté nedisciplinovaností. Sérii faulů potrestal po šestnácti vteřinách dvojnásobné přesilovky Patera, trefou nad Turkovo rameno pak jistil vedení Horna.

Jihočeši se nemohli z bídného startu vzpamatovat. Pomohl jim Hřebejk, který protlačil po Gulašiho přihrávce puk pod Orctem do sítě. Jenže Ševc bombou od modré pojistil ještě před první přestávkou vedení Kladna.

Druhou část ovládli Jihočeši, domácí bránili a na své poměry byli neobyčejně důslední. Když už do tutovek soupeře pustili, Hudec s Brabencem odkrytou svatyni minuli a ránu Kotrly zastavila tyč. Převaha Jihočechů trvala i v poslední třetině. Brabencovu tutovku vychytal Orct, další puk za jeho záda neprošel ani při dvou oslabeních. Domácí hlídali místo v postupové desítce, při power-play Jihočechů pak Patera střelou od půlky minul prázdnou branku, a tak zůstal v bodování druhý.

Petr Kasík, asistent trenéra Kladna: „Po první třetině jsme hráče nabádali, aby se nikam netlačili a byli obezřetní. Taktiku zcela naplnili.“

Josef Jandač, trenér Č. Budějovic: „Rozhodly přesilovky v první části. Pak už Kladno hlídalo dobrou obranou náskok.“

Rabat Kladno - Mountfield Č. Budějovice 3:1 (3:1, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Patera (M. Havel), 10. Horna (Gardoň), 20. Ševc (Kalla) - 12. Hřebejk (Gulaš). Rozhodčí: Polák, Turčan - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 7:8, navíc M. Štěpánek (Kladno) 10 minut. Využití: 3:0. Diváci: 4155.
Kladno: Orct - Houdek, Hájek, Pavlas, M. Štěpánek, Zeman, Evan, Ševc - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Bílek, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, M. Havel - Diviš, Čurilla, Frolík. Trenéři: Müller a Kasík.
České Budějovice: Turek - Macháček, Gřegořek, Bolf, Toman, Mucha, Vydarený, Posmyk - Šimánek, Stantien, Kotrla - Krajči, Hašek, Mertl - Gulaš, Květoň, Hřebejk - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec. Trenéři: Jandač a Kupka.

Reklama

Související témata: