Hlavní obsah

Polanský zajistil na Spartě Třinci postup do předkola

PRAHA

Hokejový útočník Jiří Polanský jako správný kapitán zajistil Třinci postup do předkola play-off. Oceláři vyhráli v závěrečném 52. kole základní části na ledě pražské Sparty 2:1 v prodloužení a udrželi se tak v elitní desítce, pro kterou nekončí sezóna. Úřadující mistr skončil bez ohledu na dnešní výsledek na čtvrtém místě tabulky.

Článek

Slezané v úvodu rozhodně nepřipomínali tým, kterému jde o všechno. Sparta začala mnohem aktivněji a Čechmánek v brance Ocelářů měl mnohem více práce než jeho protějšek Duba. Ton však ve čtvrté minutě mířil v největší šanci vedle. Hosté se osmělili až v polovině první třetiny, Říha se Skořepou ale Dubu výrazněji neprověřili.

V 16. minutě byla Sparta blízko k vedoucímu gólu. Obránce Protivný, který hrál opět v útoku, prostřelil Čechmánka, jeho spoluhráči však nestihli puk usměrnit do branky. Neprosadil se ani Kratěna v závěru úvodní dvacetiminutovky. Hosté měli jedinečnou šanci otevřít skóre hned po přestávce, kdy na trestnou lavici putovali Mrázek s Dragounem.

Čtyřicet vteřin byli vyloučeni dokonce současně. Třinec však této výhody nevyužil, pozorný Duba všechny střely soupeře pochytal. Poradil si i s tvrdou ranou Korhoně ve 34. minutě, kterou vyrazil lapačkou. V polovině normální hrací doby se skóre poprvé změnilo a Sparta udeřila dokonce v oslabení.

Čechmánka prostřelil Ton, který se tak ze hry prosadil poprvé v poslední čtvrtině základní části. Nejlepší střelec uplynulé sezony se předtím trefil ve 39. kole v Třinci. Pak ještě stihl jednou rozhodnout loterii samostatných nájezdů. V závěru druhého dějství si vyzkoušeli hru proti bránící trojici i sparťané, ani jim se ale gól dát nepodařilo. Evidentní však byla Hlinkova aktivita, jenž bojoval na dálku s kladenským Paterou o vítězství v kanadském bodování.

Vzhledem k průběhu dalších duelů potřebovali Oceláři v Praze bodovat. Ve 42. minutě Tomas málem vyrovnal, o tři minuty později již Štefanka zvedal ruce, ale Duba se překonat nenechal. Nakonec se ale hosté vyrovnání přece jen dočkali. Po skončení přesilové hry domácích se sparťané zapomněli v útoku a přečíslení tři na jednoho využil Polanský ke skórování. Kapitán hostí následně duel v druhé minutě prodloužení i rozhodl.

Sparta Praha - Oceláři Třinec 1:2 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 30. P. Ton - 52. Polanský (J. Daneček ml.), 62. Polanský (Kroupa). Rozhodčí: Bolina, Mikula - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:5. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5829.
Sparta Praha: T. Duba - Vykoukal, Jan Hanzlík, Ptáček, J. Mrázek, Černošek, Tabaček, Benýšek - P. Ton, J. Hlinka, Sivek - Netík, Langhammer, O. Kratěna - Zelenka, Rob, Dragoun - Hromas, Vrbata, Protivný. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Třinec: Čechmánek - Tesařík, Výtisk, Kroupa, Frolo, D. Seman, Pácal - Kalusz, Štefanka, Skořepa - Korhoň, Polanský, Tomas - Hlouch, Martynek, Peterek - J. Daneček ml., L. Říha, Steber. Trenéři: Juřík, Daneček st. a Mach.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice