Hlavní obsah

Vítkovice prolomily kletbu, ale play-off si nezahrají

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic po šesti letech porazili Slavii v řádné hrací době, ale ani skalp nejneoblíbenějšího soupeře v extralize jim nezajistil postup do předkola play-off. Další výsledky vyřadily tým kouče Miroslava Fryčera ze hry, zatímco Slavii i porážka postačila k uhájení šesté příčky. Domácí si vítězství vystříleli dvěma góly z přesilovek. Třebaže Dlouhý pět minut před koncem snížil, nejlepší vítkovický střelec sezony Irgl potvrdil výhru.

Článek

Vítkovice dřely do úmoru. Na soupeře uhodily skvělým pohybem a důrazem v útočném pásmu, ale veškeré úsilí přišlo vniveč neefektivní střelbou. Už ve třetí minutě se k dorážce do prázdné branky rovnal Hubáček, v klíčovém okamžiku ho však srazil protihráč. Svoboda se měl co ohánět, ale poradil si s výpadem Weissmanna a Jasečko zase promáchl před nekrytou částí branky.

Slavia se nikam nehnala, přesto si vypracovala nejlepší možnost první třetiny. Před Pincem se zjevil osamocený Havel, jehož střelu však vítkovický gólman betonem vytlačil nad horní tyčku.

Domácí na přelomu první a druhé části promarnili i pětiminutovou přesilovku, ale od poloviny zápasu se už hrál na obě strany vzrušující hokej. Pražané působili dlouho pasivním dojmem, ovšem jak více se soupeř tlačil před Svobodu, rozkrýval zadní obranné šiky. Vítkovickým bekům se vysmekl Vondrka, ze sóla však trefil Pince.

Parádní akci pak vyháčkoval neúnavný Hubáček, který si stahovačkami vychutnal Hrušku i Jasse, leč sám před Svobodou svůj bekhend nenasměroval ani do prostoru branky. Tím jako by oba celky ztratily zábrany. Po Kubošově minele se znovu na Pince řítil osamocený Červenka, ale narazil i s kličkou do bekhendu, aby z protiútoku spálil další sólo nepřesnou ranou Klimek. Nejblíže gólu byl však v 35. minutě agilní slávista Havel, který po elegantním průniku obelstil Pince, jenže na brankové čáře zastoupil bezvládného gólmana Kuboš, který vzápětí vlastním tělem zastavil i Kadlecovu dorážku.

Vítkovicím se při závaru zranil Pinc, ale hrdinou okamžiku se zanedlouho stal Weissmann, jenž deset vteřin před koncem druhé části využil přesilovku a umocnil naději na play off.

V napínavém závěru Slavia usilovala o zvrat, ale domácí se předháněli v obětavosti. Novotného ušetřili náročnějších zákroků a Krenželok naopak ze skrumáže zdvojnásobil vedení Vítkovic. I když už za 36 sekund domácí branku odčaroval Dlouhý, na remízu už Pražané nedosáhli. Irgl sice v power play potvrdil úspěch Vítkovic, avšak na postup do play off to Fryčerovu výběru nestačilo. Nejvyšší domácí návštěva sezony mužstvo i přesto vyprovodila do šaten skandovaným potleskem.

Vítkovice Steel - Slavia Praha 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 40. E. Weissmann (Vala), 55. Krenželok (E. Weissmann), 60. Irgl - 55. Dlouhý. Rozhodčí: Minář, Šindler - Pešek, Šátava. Vyloučení: 3:7, navíc Kolařík 5 minut a do konce utkání, A. Svoboda (oba Slavia) 10 minut. Využití: 2:0. Diváci: 7942.
Vítkovice: Pinc (35. M. Novotný) - Jurečka, Barinka, Kuboš, Gulaši, Jasečko, Ovčačík - Irgl, Burger, P. Hubáček - T. Káňa, Vala, Krenželok - E. Weissmann, R. Procházka, Tomášek - Kropáč, Šimíček, Köhler - od 32. navíc Klimek. Trenéři: Fryčer a Bolek.
Slavia: Svoboda - Kadlec, Vašíček, Hlavačka, Kolařík (26. Jass), Graňák, Žižka - D. Hruška, Beránek, Tomica - Bednář, Červenka, Sup - Vondrka, L. Havel, Dlouhý - Kubeš, Doležal, Malát. Trenéři: Růžička, O. Weissmann a Kalous.

Reklama

Související témata: