Hlavní obsah

Znojmo vydřelo ve Varech předkolo play-off

Hokejisté karlovarské Energie nedokázali využít obrovské šance na vyvolenou šestku pro čtvrtfinále play-off, kterou jim svou prohrou nabídla pražská Slavia, a po výsledku 2:4 se naopak velmi radovali Znojemští Orli. Ty dostal do předkola play-off dvěma góly Aleš Padělek a další výborný výkon brankáře Jiřího Trvaje.

Článek

Domácí Energie hned od úvodního vhazování dávala najevo svou touhu po umístění mezi elitní šesticí týmů po základní části a snažila se brankově utéci hostujícím Orlům. Skóre mohl hned ve druhé minutě otevřít Chrenko, jehož dorážka skončila na tyči, a následně Skladaný, ten ovšem v dobré pozici nastřelil pouze Trvaje. Přesto karlovarští nečekali na první gól dlouho, neboť v páté minutě napřáhl za kruhy Kumstát a jeho rána po ledě prošla mezi Trvajovými betony.

Znojmo se však rychle oklepalo, vynutilo si faul a následnou přesilovku ukončila přesná rána Kříže. Energie mohla jít opět do vedení po nájezdu dvojice Skuhravý - Procházka, situaci však zachránil obětavým pádem hostující obránce Mojžíš. V 16. minutě udeřilo opět na druhé straně, když se ve skrumáži nejlépe zorientoval Padělek. Domácí mohli vzápětí srovnat, ovšem při přečíslení dvou hráčů na jednoho vzal na sebe odpovědnost Tvrdek, jemuž střela vůbec nesedla.

Touhu Západočechů po vyrovnání v nástupu do druhé dvacetiminutovky umocnila více než půlminutová přesilovka pět na tři ze závěru úvodního dějství, ta se však domácím příliš nepovedla. Naopak ve 26. minutě Křížova dalekonosná a karlovarským Řezníčkem tečovaná střela zazvonila na Sáblíkovu horní tyčku. Chvilku poté, co se zápas přehoupl do své druhé poloviny, se po záhadném odrazu puku od hrazení dostal do šance Plášek, s výborným Sáblíkem si však neporadil.

Na začátku 35. minuty pálil v přesilovce od modré znojemský bek Němeček, ale tečovaná bomba po ledě se mezi tyče Sáblíkovy svatyně nevešla. Krátce po té však přišla také přesilovka domácích, k jejímuž využití stačilo Kristkovi pouhých devět vteřin a před druhou přestávkou bylo znovu vyrovnáno.

Závěrečná třetina se nesla ve znamení pozorných obran a šancí před oběma brankami tak výrazně ubylo. Ve 47. minutě ovšem nepokryli domácí zadáci před svým brankovištěm osamoceného Padělka, k němuž se dostal Sáblíkem vyražený kotouč po střele Pláška a Orli měli opět navrch. V 56. minutě mohly Karlovy Vary vyrovnat, když se ocitl v šanci Skladaný, ale Trvaj byl opět bezchybný, stejně jako v případě Řezníčkovy dorážky.

Po tomto závaru přišla přesilovka domácích, ti ji však sehráli velmi mizerně a byli naopak ještě rádi, že po Křížově dělovce sami neinkasovali. V 59. minutě byl opět ve velké šanci Skladaný, ale se svým bekhendem neuspěl. Domácí zkusili více než minutu před koncem hru bez brankáře, vytvořili si tlak, ale dvě vteřiny před závěrečnou sirénou potvrdil výhru Znojma přesnou střelou obránce Němeček.

Energie Karlovy Vary - Znojemští Orli 2:4 (1:2, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 5. Kumstát (Dobroň), 36. Kristek (Němec) - 8. Kříž (Dopita), 16. A. Padělek (Tvrdík), 47. A. Padělek (Plášek), 60. Němeček. Rozhodčí: Levonen (Fin.), Homola - Kostka, Rozlílek. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. Diváci: 3780.
Karlovy Vary: Sáblík - Němec, Řezníček, Jiří Hanzlík, Ustrnul, Mudroch, Dobroň - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Skladaný, Kristek, Tvrdek - Zucker, Chrenko, Milan Procházka - Kuběna. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Znojmo: Trvaj - Kříž, Jareš, Bičánek, Němeček, Mojžíš, Chvátal - Selingr, Dopita, M. Růžička - Beroun, Haman, Plášek - Tvrdík, Meidl, A. Padělek - od 30. navíc V. Říha. Trenéři: Hořava a Votruba.

Reklama

Související témata: