Hlavní obsah

Zlín porazil ve valašském derby rivala ze Vsetína

Hokejisté Hamé Zlín zakončili základní část extraligy vítězstvím nad Vsetínem 4:1 a potvrdili tak konečnou pátou příčku. Ve čtvrtfinále se vítěz dnešního valašského derby utká stejně jako loni s pražskou Spartou.

Článek

Oba týmy vstoupily do 65. vzájemného extraligového zápasu s chutí. Hned v první minutě zaměstnal domácího gólmana Murína při oslabení Fadrný, ale jako první se radoval Zlín, když Čech změnil před Štůralou směr Rachůnkovy nahrávky. V sedmé minutě přišel tým Hamé o zraněného centra první formace Lešku. Vsetín zahrozil ve 12. minutě, Murín nejprve musel zasáhnout proti Hruškově teči, bekhendovým pokusem se neprosadil ani Hubáček.

Druhý gól Zlína vstřelil Balán, který uklidil puk za Štůralu po Noskově ráně od modré čáry a v závěru první části využil přesilovku svým druhým zásahem Čech.

Hned na začátku druhé části Zlínští přišli o dalšího hráče první pětky, po tvrdém ataku Bobčeka a nárazu na mantinel zamířil do šatny levý křídelník Záhorovský. Zranění druhého klíčového hráče domácí rozhodilo a raději si vyhýbali ostřejším střetům. Ve 24. minutě snížil Davídek, jenž se trefil přesně k pravé tyčce.

V poklidu hrající Zlín pak ještě zvýšil zásluhou Kašpaříka a kontroloval náskok. Ve třetí části Vsetín odmítl alespoň snížení při dvojnásobné přesilovce, kterou po půl minutě zhatil faulem Procházka.

Hamé Zlín - Vsetínská hokejová 4:1 (3:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. M. Čech (Rachůnek), 15. Balán (Nosek), 20. M. Čech (Kašpařík), 37. Kašpařík (Nosek) - 24. Davídek (Sabol). Rozhodčí: Kubeš, Smeták - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:7, navíc Michal Procházka (Vsetín) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5058.
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, A. Novotný, Vosátko, Lučka, Horáček, Zubíček - Tomík, Leška, Záhorovský - Melenovský, M. Čech, Rachůnek - Okál, Kašpařík, Mokrejš - Balán, Kubiš. Trenéři: E. Bokroš a Stuchlík.
Vsetín: Štůrala - Bobček, Michal Procházka, Andersons, Ostrčil, Mocek, Šmach - Näätänen, J. Hruška, R. Hubáček - Dubec, Fadrný, Darzinš - Davídek, Sabol, Knebl, navíc od 21. Hrňa, Navrátil, Podešva. Trenéři: Vlach a Kopřiva.

Reklama

Související témata: