Hlavní obsah

Hokejisté Plzně se rozloučili se sezónou výhrou nad Libercem

PLZEŇ

Hokejisté předposlední Plzně se rozloučili s nepodařenou sezonou před vlastním publikem vysokou výhrou nad vítězem základní části Libercem 8:4. Bílý Tygři ale proti Lasselsbergeru šetřili opory, takže nenastoupil brankář Milan Hnilička, obránce Valdemar Jiruš, Lukáš Zíb či střelec Václav Pletka.

Článek

V souboji prvního týmu tabulky s předposledním padly v každé třetině nejméně tři branky a s hrou do obrany si soupeři hlavu příliš nelámali. Za domácí se dvakrát trefili Jakub Šindel s Davidem Ludvíkem, hosté vstřelili všechny čtyři branky v přesilovkách.

Hosté, kteří do Plzně dorazili celkem bez jedenácti hráčů ze základního kádru, vstoupili do utkání rozpačitě, za což je domácí potrestali již v páté minutě při signalizovaném vyloučení. Kracík totiž elegantně přihrál zpoza branky zadovkou Šindelovi a ten se trefil přesně do levého horního rohu Nedvídkovy svatyně.

Gól domácích odstartoval bezstarostnou hru, ve které se střídaly rychlé útočné akce na obou stranách. Hosté dokázali srovnat během přesilovky, když se nahození debutanta Hracha skrylo za klubko hráčů a skončilo za zády gólmana Málka. Za chvíli ale domácím vrátil vedení Divíšek, který v přesilové hře dopravil do sítě Ludvíkův nepovedený bekhend. Třetí branku domácích zařídila stejná dvojice, tentokrát ve vlastním oslabení zakončil přečíslení přesně Ludvík. Naději vrátil hostům v poslední minutě první třetiny Vaic, který stál na konci povedené přesilovkové kombinace.

Prostřední část přinesla nejdříve několik nevyužitých příležitostí domácích a poté liberecké vyrovnání při početní výhodě, když zblokovanou střelu Klimenty dopravil do branky šťastně Pabiška. Hosté poté nedotáhli do konce několik utěšených kombinací a ke slovu se tak znovu dostali domácí. Nejprve vysunul Adamský kolmou přihrávkou do sóla Šindela a ten překonal Nedvídka bekhendovým blafákem. O necelou půlminutu později skóroval premiérově v nejvyšší soutěži Kubalík, jenž využil ideální příhru od Vampoly. Černých třiapadesát vteřin Bílých Tygrů ukončil Fabuš, který se z mezikruží trefil bez přípravy přesně mezi Nedvídkovy betony a zvýšil na 6:3.

Závěrečná třetina přinesla útočnou hru z obou stran. Skóre se znovu měnilo v přesilovkách. Nejprve našel agilní Divíšek přihrávkou z otočky volného Ludvíka a ten se v dobré pozici nemýlil. Vzápětí však hosté také využili výhodu jednoho hráče v poli, když se z protiútoku prosadil obětavou dorážkou Víšek. O necelou minutu později ovšem bombou z voleje od modré čáry uzavřel účet zápasu na 8:4 Čakajík. Lasselsberger tak poprvé v sezoně zdolal neoblíbeného soupeře Bílé Tygry a celkově nad nimi vyhrál teprve podruhé v historii.

Lasselsberger Plzeň - Bílí Tygři Liberec 8:4 (3:2, 3:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. Šindel (Kracík), 13. Divíšek (Ludvík), 18. Ludvík (Divíšek), 36. Šindel (Adamský), 37. Kubalík (Vampola), 37. Fabuš (Divíšek), 51. Ludvík (Divíšek), 54. Čakajík (Ludvík) - 11. Hrach (Moravec), 20. Vaic (Novák), 26. Pabička (Klimenta), 53. Víšek (Pabiška). Rozhodčí: Jebavý, Jeřábek - Čech, Chytil. Vyloučení: 8:10. Využití: 3:4. V oslabení: 1:0. Diváci: 4114.
Plzeň: Málek - L. Martinec, Čakajík, Benák, Mazanec, V. Čech, Dobrovolný, Pulpán - Fabuš, Divíšek, Ludvík - Šaffer, Kracík, Matějovský - Důras, Šindel, Adamský - Vampola, Kubalík, Laš. Trenéři: Kučera a Černý.
Liberec: Nedvídek - Žabka, Derner, Kočí, Krstev, Moravec, Hrach - Vaic, Šachl, Novák - Klimenta, Pabiška, Víšek - O. Hruška, Dušek, Jech - Bárta, Pajič, Nevyhoštěný. Trenéři: Paleček, V. Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín