Hlavní obsah

Radost ve Vítkovicích vystřídal brzy smutek

Po více než šesti letech porazili v extralize Slavii, přesto při odchodu z ledu měli slzy bezmoci v očích. Hokejisté Vítkovic svou stíhací jízdu postupem do play-off nezavršili, Pražané i přes včerejší porážku během cesty do kabiny radostně křepčili.

Foto: SPORT.CZ

DEFAULT TITLE

Článek

Jsou totiž ve čtvrtfinále. Hosty vůbec ukončení vítězné série neštvalo. "Že jsme po šesti letech podlehli Vítkovicím, to je teď úplně jedno. Hlavně že Znojmo po dvou letech zvítězilo ve Varech," usmál se obránce Slavie Petr Kadlec a těšil se na bouřlivou cestu domů: "Nějaké pivo určitě proběhne."

Ideální sestava 52. kola O2 extraligy podle redakce Sport.cz
Orct (Kladno-podruhé v sestavě kola) - Němeček (Znojmo-1), Nosek (Zlín-3) - Polanský (Třinec-3), Padělek (Znojmo-4), Ludvík (Plzeň-1).

Podle jeho mínění si Pražané přímý postup do čtvrtfinále zasloužili. "Hráli jsme super zápasy s Litvínovem i Pardubicemi, zvládli utkání s Kladnem. Ve Vítkovicích jsme prohráli, protože jsme udělali moc faulů, což nám bralo síly, navíc jsme nevyužili ani šance," řekl Kadlec.

Domácí borci jenom těžko hledali slova. "Byl to nejkrásnější a taky nejsmutnější náš zápas v sezóně," krčil rameny útočník Petr Hubáček a pokračoval: "Udělali jsme vše, porazili Slavii, ale už jsme mohli jen spoléhat na přízeň štěstí i osudu. A taky trochu na náhodu."

Vítkovice připravily o účast v play-off výhra Třince na Spartě a vítězství Znojma v Karlových Varech. "Během přestávek jsme sledovali výsledky a ve druhé pauze jsme to fakt měli krásně rozehrané. Po třetím gólu nám ale zraněný Pinc na střídačce říkal, že je to v pr...i," dodal Hubáček.

Ostravané děkovali fanouškům, hrstka diváků dokonce došla hráče pozdravit i přímo na led. Pocity ve vítkovickém táboře ale trefně shrnul trenér Miroslav Fryčer. "Hokej je překrásný sport, ale někdy umí být hodně, hodně krutý. Právě to teď prožíváme. O play-off jsme nepřišli v posledním kole, příčin a aspektů, proč jsme nepostoupili, je víc," dodal kouč.

Reklama