Hlavní obsah

Patera: Bodování vyhrál ten nejlepší

Jen kvůli menšímu počtu vstřelených gólů se musel kladenský Pavel Patera sklonit v souboji o nejproduktivnějšího hokejistu základní části O2 extraligy před vítězným Jaroslavem Hlinkou ze Sparty. "Jarda Hlinka si triumf zasloužil. Vyhrál ten nejlepší," nejeví Patera známky zklamání v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Patera (druhý zleva)

Článek

Jen kvůli menšímu počtu vstřelených branek jste skončil druhý v kanadském bodování za sparťanem Jaroslavem Hlinkou. Jste hodně zklamaný? Ani trošku. Upřímně říkám, že jsem to nijak neprožíval. Navíc Jarda Hlinka si triumf zasloužil. Vyhrál ten nejlepší. Navíc je třeba si uvědomit, že odehrál mnohem méně zápasů než já. Kdyby mohl hrát všechna utkání, tak by určitě ten jeden rozdílový bod udělal. Pro mě je nejlepší v extralize.

Tři vteřiny před koncem jste střílel na prázdnou branku Českých Budějovic. Puk jen o pár centimetrů minul tyčku. Co vám v tu chvíli proběhlo hlavou? Nic. Nevěděl jsem v tu chvíli, že Hlinka neudělal ani bod. Věděl jsem, že už je prakticky konec, tak jsem zkusil vystřelit. Byl to instinkt, nic výjimečného.

To vás ani trošku nemrzí, že triumf jen o kousek unikl? Ne. Po zrušení druhých asistencí je tahle soutěž o ničem. Pro nás bylo hlavní, udržet postupové místo. S tím jsme tak trošku počítali a byla by spíše shoda náhod, kdybychom vypadli. Ale chtěli jsme zůstat na osmém místě, abychom začínali předkolo play-off doma. To jsme splnili.

Takže v tuhle chvíli můžete sezónu hodnotit pozitivně? Z pohledu účasti ve vyřazovací fázi ano, ale rozhodně ještě nemáme splněno. Musíme se dostat do dalšího kola. Nikoho přece nebude zajímat, jestli jsme hráli předkolo a v něm vypadli. To je k ničemu.

V předkole narazíte na Znojmo. Je to přijatelný protivník? Příjemný soupeř není žádný. My jsme ale tohle vážně neřešili. V kabině nemáme televizi, takže jsme se o přestávce jen dozvěděli výsledky z ostatních stadiónů, a pak už jsme si hleděli našeho utkání. Já ale věřím, že naše skvělé fanoušky ještě v téhle sezóně potěšíme.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec