Hlavní obsah

Hokejisté Znojma zabrali v pravý čas

KARLOVY VARY

Měli namále, ale zabrali v pravý čas a vlétli do elitní desítky hokejové extraligy. Znojemští Orli vyhráli poslední dvě utkání venku včetně klíčové karlovarské bitvy a loňský bronzový celek tak nebude v play-off chybět, byť už byl odepisován.

Foto: SPORT.CZ

DEFAULT TITLE

Článek

"Vůbec jsme nechtěli připustit, že by nám sezóna skončila v úterý. Věřili jsme ve vlastní síly a dobře to dopadlo. Hlavně zkušení borci dominovali přehledem a herní jistotou. Bylo vidět, že zvládají vypjaté situace a klobouk dolů před Trvajem, Dopitou či Bičánkem. Točili jsme jen patnáct hráčů, kteří nechali na ledě srdce," líčil asistent trenéra Jan Votruba. Oba znojemští trenéři přitom v Karlových Varech v minulosti působili, pomohla jim znalost tamního prostředí?

"Takhle jsme to s koučem Hořavou nebrali. Šlo hlavně o hráče a jejich správné nabuzení. Naše vítězství sice nepustilo Vary přímo do čtvrtfinále, ale upřímně jim gratuluji k účasti ve vyřazovací části, což se mně ani Milošovi při angažmá ve Varech nepovedlo," dodal Votruba.

Na obzoru je hned ale další pikantnost. Hořavu a jeho svěřence čeká v předkole play-off už od zítřka konfrontace s Kladnem, odkud znojemský kouč pochází a kde prožil nejlepší léta kariéry.

Reklama

Související témata: