Hlavní obsah

Slavia dopsala na soupisku kouče Růžičku

Martin KézrSport.czPrávo

Vypadá to jako žert, ale spíš jde o promyšlený marketingový tah. Hokejová Slavia dopsala před play-off na soupisku třiačtyřicetiletého kouče Vladimíra Růžičku. "S tím nápadem přišli majitelé v dobré náladě při středečním večerním jednání správní rady klubu a hned jsme Růžičku začali přesvědčovat, aby pečlivě trénoval," přiznává obchodní manažer Slavie Ladislav Blažek.

Foto: ČTK/Michal Krumphanzl

Hokejisté Slavie začali pod vedením Vladimíra Růžičky přípravu na ledě.

Článek

"Naskočil bych jen na nájezdy, které nám letos moc nejdou. A beru to spíš jako krizovou možnost, k níž jsem byl z hecu trochu dotlačen," tvrdí s lehkým úsměvem Růžička, jenž hrál ligové utkání naposledy v březnu 2000.

"Nejdřív se mu do toho nechtělo, ale potom byl náš tlak už takový, že to nemohl odmítnout," doplňuje Blažek. "Aby ty nájezdy Růžička ale vůbec mohl jet, musí od začátku utkání figurovat v zápise jako hráč a nastoupit v kompletní výstroji, jak ji určují pravidla," upozorňuje ředitel extraligy Stanislav Šulc.

Legislativní problém nebyl

"Žádný legislativní problém se zařazením Růžičky ale nebyl," dodává Blažek. Regule extraligy totiž umožňují i po skončení přestupního termínu rozšířit soupisku o lidi z klubu, kteří mají hráčský průkaz. "Nechali jsme to tam jako variantu pro doplnění juniorů do mužstva, ale pražské kluby to letos pojaly opačným směrem. Využila toho už Sparta dopsáním manažera Břízy, teď si tedy Slavia zařadila trenéra," tvrdí Šulc.

"Třeba Růžičku nechají koučovat ve výstroji, protože by se před nájezdy nemusel stihnout převléknout," líčí už s mírným údivem Šulc. "Musel by možná už na prodloužení přijít alespoň v ribanu a nebo si nacvičit hodně rychlé oblékání výstroje," naznačuje Blažek. "Největší strach má ale Růžička z toho, že jako nový hráč bude muset platit zápisné do kabiny."

Na Slavii nezastírají, že jim jde i o reklamu klubu. Každopádně je to zajímavé téma pro média a návrat slávistické ikony na led při penaltách by byl jistě i úžasným diváckým zážitkem," soudí Blažek, podle nějž je pravděpodobnější Růžičkovo účinkování v koncovce zápasu než Břízův návrat do branky. "Hned nás napadlo, že by bylo legrační, kdyby Růža jel v případné sérii se Spartou rozhodující nájezd proti Břízkovi," baví se Blažek.

Reklama

Související témata: