Hlavní obsah

Hokejový Vsetín řeší, co s trenéry

VSETÍN

Možná už příští týden Vsetín oznámí, kdo povede extraligové hokejisty v příští sezoně. Pár dnů po zpackané sezoně, ve které mužstvo skončilo beznadějně poslední, šéf valašského klubu Oldřich Štefl pouze naznačil, že ve hře jsou různé varianty včetně setrvání stávající trenérské dvojice Rostislav Vlach - Břetislav Kopřiva.

Článek

Celou sezónu na střídačce odkroutili Vlach s Kopřivou, ale může se stát, že u mužstva nezůstanou. Štefl zatím nechce předjímat. "Otázku trenérů řešíme, ale nic konkrétního teď říct nemůžu. Ve hře jsou různé možnosti. Co nejdříve v tom chceme mít jasno, třeba už příští týden v této věci budeme dále," řekl ČTK Štefl.

Šestinásobný mistr v letošním ročníku vsadil na dvojici, která vloni zachránila pro Vsetín extraligu v baráži, ale klub vzhledem k omezeným finančním možnostem žádné terno v základní části neudělal. I přesto, že v lednu rozpůjčoval nejschopnější hráče po českých i zahraničních týmech, uhrál o dva body více než před rokem.

Štefl slibuje, že do příští sezóny má být tým daleko kompaktnější. "Budeme mít daleko více času než vloni, kdy jsme dlouho nevěděli, co bude. Hráči pak byli už přebraní. Letos jsme v tomto směru mnohem dále," upozornil Štefl. Zatím prosákla jen informace, že dvouletou smlouvu s opcí na Lapači podepsal útočník Jan Fadrný, ale klub se podle zákulisních informací přiblížil finálním dohodám i s jinými hráči.

Do kádru se navíc po sezóně z hostování vracejí Tomáš Demel (Togliatti), Josef Hrabal (Čerepovec), Roman Stantien (České Budějovice), Armands Berzinš (HK Riga 2000) nebo Luboš Rob (Sparta). "S některými hráči současného kádru už nepočítáme, s jinými naopak dojednáváme prodloužení smluv, ale znovu nemůžu říct žádné jméno," řekl Štefl.

Najevo dosud vyšlo jen to, že Vsetín už nepočítá s finským brankářem Simem Vehviläinenem, který se ke konci ledna vrátil do Lahti.

Reklama

Související témata: