Hlavní obsah

Zklamaný Litvínov už myslí na novou sezónu

LITVÍNOV

Litvínovský Chemopetrol byl sice díky útočnému hokeji, netradičním děkovačkám fanouškům a hlavní rolí v dramatickém závěru základní části extraligy jejím velkým oživením, ale to vše zůstalo po závěrečné siréně zápasu v Pardubicích jen velmi slabou náplastí na obrovské zklamání. Postup do vyřazovacích bojů mu unikl.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Litvínovský kapitán Robert Reichel (vpravo).

Článek

"Odehráli jsme velmi dobře první polovinu soutěže. Ta byla až vynikající a pohodová. Třetí čtvrtina ale byla úplně katastrofální," vzpomněl pro ČTK hořce generální manažer klubu Václav Hořejší klíčovou část sezony, v níž se Litvínov propadal tabulkou a zaznamenal jen čtyři výhry ze 13 zápasů. "Pak už byl problém to zpátky dohnat, přestože jsme to nakonec ještě měli ve svých rukách a mohli to uhrát. Měli jsme vyhrát oba víkendové zápasy, kromě Vítkovic porazit v sobotu i Znojmo a bylo to."

Návrat k lepším časům odstartovala změna na trenérských postech. Klub odvolal Václava Sýkoru s Petrem Fialou, po nástupu dvojice Jaroslav Hübl starší, Petr Rosol přišla vítězná premiéra na ledě Zlína (41. kolo) a až na debakl 1:10 v Liberci odehrál tým zbytek sezóny solidně. Ve hře o předkolo play off byl nakonec až do poslední minuty závěrečného utkání. Přesto skončil o dva body dvanáctý.

"Trenérská změna byla snahou o nový impulz pro tým, což se i povedlo. Trenéři mají respekt a většina kádru s námi dále zůstává, takže je určitě dobře, že u nás zůstávají," potvrdil Hořejší čtvrteční dohodu o pokračování koučů na litvínovské střídačce.

Zájem na obou stranách

Chemopetrol tak naznačil, že se nehodlá dlouho topit ve smutku, ale chce spíše spřádat plány, aby se ho v příští sezóně play off opět týkalo. Brány mu zůstaly zavřené již počtvrté z posledních šesti ročníků. "Dnes ráno jsme si sedli, a přestože samotné smlouvy ještě nejsou přímo podepsány, domluvili jsme se na jejich prodloužení o další sezónu. Zájem pokračovat ve spolupráci projevily obě strany," řekl Hořejší.

Klub tak začal od základního kamene. "Po kocovině, která se dostavila po prohře v Pardubicích, jsme chtěli tímto krokem začít a jsem rád, že to takhle dopadlo," uvedl generální manažer. Žádné zemětřesení se nechystá ani v hráčském kádru. "Řada hráčů má smlouvy i na další sezonu, včetně obou dvou prvních útoků. Některé další záležitosti jsou v jednání," dodal Hořejší.

Reichel odmítl švýcarskou nabídku

Play-off si mohl přece jen zahrát alespoň nestárnoucí kapitán a sportovní manažer klubu Robert Reichel. Nabídka mu přišla ze Švýcarska. "Zvažoval ji, ale podle posledního vývoje situace vím, že to pro něho je s obrovskou pravděpodobností uzavřená kapitola. Určitě nad tím nepřemítal z finančního hlediska, ale kvůli tomu, aby si prodloužil hokejovou sezónu," řekl Hořejší.

Fanouškům severočeské hokejové bašty se bezesporu vkrádá na mysl otázka, jak se jejich modla a suverénně nejproduktivnější hráč týmu v této sezoně rozhodne dále. "Předpokládám, že to bude jako v předchozích dvou sezonách a Robert bude pokračovat. Odpočine si, potrénuje a bude znovu hrát," věřil Hořejší. "Byla by také věčná škoda, kdyby se takový hráč vrhl už teď pouze na papírování," dodal s uznáním v hlase.

Reklama

Související témata: