Hlavní obsah

Kladno doma ztratilo první zápas předkola play-off

Výhodu domácího prostředí promarnili hned v úvodním zápase předkola play-off hokejisté Kladna. V sérii hrané na tři vítězné zápasy začali prohrou 2:3 se Znojmem, jehož hlavní hvězdou byl brankář Jiří Trvaj. O branky Znojma se postarali Michal Tvrdík, Ondřej Kříž a Vladimír Říha. Druhý zápas se hraje v sobotu opět na kladenském zimním stadiónu.

Článek

Už po dvaaosmdesáti vteřinách otevřel skóre zápasu po nenápadné akci hostí Tvrdík, který přesně tečoval dělovku Mojžíše od modré. Postupně se osmělovali i domácí, ale Trvaj nejprve fantasticky vychytal Diviše, a v sedmé minutě se zaskvěl při pokusu Bílka. Když znojemský gólman vynikl i při střelách kladenských obránců v přesilové hře, a domácí nepotrestali ani jeho špatné vyjetí za branku, před odchodem do kabin se skóre nezměnilo.

Kladenští diváci se branky svého týmu dočkali v 26. minutě, kdy Evan vystřelil z levého kruhu, Trvaj vyrazil k Hornovi, a ten posunul na Gardoně. Pro něj už nebyl problém zamést puk do odkryté branky. Po polovině zápasu už ale hosté opět vedli. Při vyloučení Procházky tentokrát od modré přesně zamířil obránce Kříž.

Trvaj ničil kladenské střelce

Závěru druhé třetiny zase kraloval Trvaj. Nejprve lapil ránu Ševce z pravého kruhu, pak si na něj nepřišel  ani dotírající Diviš. V 37. minutě putoval na trestnou lavici znojemský Svoboda, ale vzrůstající nápor domácích utlumilo vyloučení Gardoně. A nebýt dobře postaveného Orcta při ráně Pláška od modré čáry, mohlo Kladno prohrávat už o dvě branky.

Další rána pro domácí nastala na začátku třetí třetiny, kdy kladenští očekávali potrestání faulu na Havla. Jenže rozhodčí nechali pokračovat ve hře a Říha mohl pohodlně zvýšit na 3:1. Ještě hůře mohlo být o tři minuty později, kdy Ševc před brankou "namazal" Dopitovi, který naštěstí pro domácí minul branku.

Naději na vyrovnání vykřesal v 53. minutě Martin Procházka, jehož po uklouznutí obránce poslal do nájezdu Bělohlav, a kladenský kanonýr se nemýlil. Přísné vyloučení Bílka čtyři minuty před koncem ale očekáváný nápor Kladna pozastavil. Třiapadesát vteřin před koncem byl vyloučen znojemský Haman a 23 sekund před sirénou domácí zkusili power play, ale k žádné šanci se nedostali.

Rabat Kladno - Znojemští Orli 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 26. Gardoň (Horna), 53. Martin Procházka (Bělohlav) - 2. Tvrdík (Mojžíš), 32. Kříž (Dopita), 43. V. Říha (J. Svoboda). Rozhodčí: Homola, Šindler - Kalivoda, Barvíř. Vyloučení: 5:6, navíc Ševc (Kladno) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4120. Stav série: 0:1.
Sestavy:
Kladno: Orct - Ševc, Hájek, Pavlas, M. Štěpánek, Zeman, Evan - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Bílek, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, M. Havel - Diviš, Čurilla, Frolík. Trenéři: Müller a Kasík.
Znojmo: Trvaj - Němeček, Chvátal, Kříž, Jareš, Mojžíš, Švrček, Štach - Beroun, Haman, Plášek - Selingr, Dopita, M. Růžička - A. Padělek, Tvrdík, Meidl - V. Říha, J. Svoboda, Nedorost. Trenéři: Hořava a Votruba.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice