Hlavní obsah

Řezníček dostal k 900. startu v extralize i becherovku

Dvojnásob výjimečný byl včerejší úvodní duel předkola play-off s Třincem pro karlovarského obránce Josefa Řezníčka. Krom toho, že byl u premiéry Energie ve vyřazovacích bojích, odehrál podle statistik své jubilejní 900. utkání.

Článek

Slavnostní úvod zápasu tak obstaralo obdarování čtyřicetiletého obránce od klubového vedení. Řezníček dostal dres s číslem 900, květinu a také tradiční karlovarský nápoj v nadstandardním balení - třílitrovou láhev becherovky.

Nepříliš vysoký obránce ale podle svých slov své zápasové jubileum výrazně neprožíval. "Teď mě zajímá play-off, na osobní statistiky bude čas později. Žádnou oslavu neplánuji," citoval ho server hokej.cz. Pokud budou Karlovy Vary úspěšně procházet play-off, může se Řezníček brzy dočkat další mety - nejvíce odehraných zápasů v extralize. Zatím této statistice vévodí Ladislav Lubina, který naskočil do 910 extraligových duelů. "Tak daleko zatím nekoukám," kroutí hlavou Řezníček.

Rozhodne se po sezóně

Nebýt svých krátkých angažmá ve Finsku a Německu, mohl už Řezníček na vedení v této statistice dosáhnout, devítistovku nasbíral během působení v Plzni, Jihlavě, Olomouci, na Spartě a nyní v Karlových Varech.

Kdyby to nestihl v této sezóně, vrhne se opět do letní přípravy? "Osobně se cítím dobře, ale rozhodnu se až po sezóně," odvrací dotazy. Extraligové stadióny objíždí už od sezóny 1983/1984. "První zápas si vybavuju už jen matně. Ale vím, že jsme s Plzní hráli v Košicích," vzpomíná si na duel, v němž Plzeň inkasovala sedm branek. "Ale tam se tehdy pro výhry moc nejezdilo, v Košicích byl skoro celý nároďák," vtipkuje ostřílený bek.

Zkušenosti bývalého reprezentanta přicházejí současnému karlovarskému kádru bez velkých hvězd vhod, potvrzoval to i včera. Při klíčových momentech ho trenér Venera posílal na led, při dlouhé dvojnásobné přesilovce rozehrával puky od modré a vyčkával na vhodný okamžik ke střele. Občas to ale z aktivitou přeháněl - v úvodu prvních dvou třetin byl vyloučen a jeho druhý trest znamenal vyrovnání Ocelářů.

Reklama