Hlavní obsah

Třinec v úvodu předkola potvrdil, že se mu proti Varům daří

KARLOVY VARY

Hokejisté Třince sice postoupili do vyřazovacích bojů extraligy až díky výhře v posledním kole a jako poslední desátý tým, v předkole proti Karlovým Varům si ale věřili, což potvrdili i v pátek. Oceláři porazili Energii ve třech ze čtyř duelů letošní sezóny a uspěli také v prvním zápase předkola. V sérii hrané na tři výhry tak vedou 1:0.

Článek

"Vary byly jeden ze soupeřů, které jsme vyloženě chtěli. Měli jsme s nimi pozitivní bilanci a určitě je lepší cestovat na půdu soupeře, se kterým jsme v sezoně třikrát vyhráli, než naopak. Jsme rádi, že máme Karlovy Vary, a doufám, že se to potvrdilo i v prvním utkání," řekl útočník Jiří Polanský ČTK.

Zastupující kapitán Třince se na výhře svého týmu podílel dvěma asistencemi. Pochvaloval si hlavně, že hned na úvod Severomoravané splnili základní cíl, s kterým do lázeňského města přijeli: získat jednu výhru. "Máme z toho strašnou radost. Zítra nám to dává větší sebedůvěru. Budeme hrát poctivě dozadu a můžeme je nechat tvořit," řekl centr druhé třinecké řady.

O osudu pátečního zápasu rozhodla hra v nerovnoměrném stavu hokejistů na ledě. Třinec ani jednou nekapituloval v oslabení, přestože měl deset vyloučených, a naopak sám dvakrát udeřil v přesilovkách pěti proti třem. "Říkali jsme si, že hlavně musíme hrát bez vyloučených, což se nám nepovedlo. Hra se rozkouskovala, ale naštěstí jsme to ubránili a pak se prosadili v našich přesilovkách," pochvaloval si Polanský.

Skvělý Čechmánek

Výborným výkonem se prezentoval i brankář Roman Čechmánek, který si připsal 37 úspěšných zákroků a kapituloval jen jednou. Zkušený gólman však po duelu krotil přílišný optimismus. "Je příjemné vyhrát první zápas, ale samozřejmě je to pouze první krok. My jsme pořád na zemi a víme, že série bude dlouhá. Do zítřejšího zápasu ale samozřejmě půjdeme se stejným odhodláním jako dnes," uvedl Čechmánek.

V úvodním zápasu série šlo podle něj hlavně o větší koncentraci. "Hra se přelévala a vyloučeních bylo opravdu příliš na obou stranách. Myslím si ale, že jsme hráli to, co jsme chtěli. Chvilkama jsme to otevřeli až moc, ale to k hokeji patří," podotkl držitel zlaté medaile z mistrovství světa i z olympijských her.

Čechmánek na začátku minulé sezóny v Karlových Varech nepříliš úspěšně působil, zápas pro něj ale zvláštní nebyl. "Pro mě je to zápas play-off a chci pomoci týmu, abychom postoupili," dodal.

Třinec nováčkovi ukázal, jak se hraje play-off

Podle Polanského se na domácích projevila i skutečnost, že hráli v extraligovém play-off poprvé v historii klubu. "Asi to tak bylo. My jsme s tím i trochu počítali, že psychická výhoda bude na naší straně. Oni musí a po dnešním zápase musí extra," řekl Polanský.

To přiznal i karlovarský obránce Josef Řezníček. "Třinec nám ukázal, jak se hraje play-off," řekl zkušený bek, který v pátek odehrál 900. zápas v nejvyšší soutěži. "A jubileum podle představ to rozhodně nebylo," uvedl čtyřicetiletý hráč.

Podle útočníka Milana Krafta, který se do hry vrátil po tříměsíční přestávce zaviněné zraněním klíční kosti, domácím spíše uškodil vedoucí gól. "Pak jsme se uspokojili a Třinec se zvednul. Musíme zapracovat na přesilovkách, které dnes rozhodly. Nervózní jsme nebyli, možná ze začátku. Zítra to musí být lepší," uvedl vysoký centr.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články