Hlavní obsah

Třinec opět vyhrál ve Varech a je krok od čtvrtfinále

KARLOVY VARY

Hokejisté Třince vyhráli i druhé utkání předkola play-off extraligy na ledě Karlových Varů a jsou tak krok od postupu do čtvrtfinále. Desátý tým základní části v sobotu uspěl na ledě sedmého i přesto, že prohrával 0:2. Třemi góly ale dokázal zápas otočit. Oceláři tak o svém postupu mohou rozhodnout už v pondělí na svém kluzišti, kde bude série pokračovat.

Článek

Západočeši postrádali v zápase, který mohl být jejich domácí rozlučkou se sezonou, obránce Řezníčka, jenž tak nezačal desátou stovku startů v nejvyšší soutěži. Změny však museli udělat i trenéři hostů, museli se obejít bez pomoci Skořepy a Semana. Všichni si léčili šrámy z prvního duelu.

Úvod stejně jako o čtyřiadvacet hodin dříve ovlivnila častá vyloučení, která zápasu dominovala i později. Šanci otevřít skóre měl v 8. minutě Mudroch, který ale v dobré pozici minul puk. Domácí poté nevyužili ani 41 vteřin trvající dvojnásobnou přesilovou hru. Proti bránící trojici či čtveřici se totiž hráči Energie trápili stejně jako v předešlém zápase.

I kvůli tomu se toho na ledě moc zajímavého nedělo. Nezaplněná karlovarská hala sledovala spíše taktickou bitvu, v které se Třinec soustředil na pozornou obranu a domácí se tlačili, i když většinou bezzubě, do útoku. Často se však před brankami jiskřilo, na což doplatil hostující Frolo, kterého rozhodčí poslali v 28. minutě předčasně do kabin.

První překonal Čechmánka Košťál

Oceláři tak přišli o druhého z šestice stabilních beků, protože Seman vůbec nenastoupil, navíc se museli opět bránit ve třech. Sedmnáctivteřinový úsek přežili, ale poté byl vyloučen Výtisk a Karlovy Vary dostaly další výhodu dvou hráčů v poli, tentokrát dvouminutovou. A na rozdíl od předešlých situací ji i využily, když Čechmánek nezastavil nevydařenou Košťálovu střelu.

K vyrovnání stavu série přiblížil domácí druhým gólem v přesilovce v 37. minutě kapitán Skuhravý, jenže hosté se začali v útoku osmělovat a nakonec se jim podařilo snížit. Kroupova střela se odrazila od Mudrochovy hlavy k Štefankovi, jenž překonal Sáblíka a připsal si již třetí gól v předkole.

Štefanka se prosadil v oslabení

Ani ne třítisícovou návštěvu mohli domácí potěšit při třetím Tesaříkově trestu na počátku třetí třetiny. Čechmánek však i nadále chytal výborně a při Kraftově střele mu pomohla vychýlená muška domácího útočníka. Hned při dalším střídání po návratu na led byl Tesařík opět vyloučen, tentokrát mu ale spoluhráči spíše poděkovali. Štefanka se totiž vydal do útoku a svou samostatnou akci elegantně zakončil. Hned v úvodu předkola tak vyrovnal svou střeleckou bilanci ze základní části.

O necelé dvě minuty později navíc Korhoň dokonal po souhře s Polanským obrat a posunul hosty k druhé výhře. Závěr utkání pak poznamenaly šarvátky, které pokračovaly i po skončení zápasu.

Energie Karlovy Vary - Oceláři Třinec 2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 32. Košťál (Němec), 37. Skuhravý (Kumstát) - 39. Štefanka, 49. Štefanka (Kolusz), 51. Korhoň (Polanský). Rozhodčí: Husička, Polák - Pešek, Šátava. Vyloučení: 17:19, navíc Chrenko, Skladaný oba 10 min. - Čechmánek 10 min., Frolo 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2651. Stav série: 0:2.
Sestavy:
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Mudroch, Němec, Duben, Jiří Hanzlík, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Kristek, Kraft, Skladaný - Milan Procházka, Chrenko, M. Straka, od 45. min. navíc Tvrdek. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Třinec: Čechmánek - Kroupa, Frolo, Tesařík, Výtisk, Pácal, Frühauf (22. Kundrátek) - Korhoň, Polanský, Tomas - Kolusz, Štefanka, Martynek - L. Říha, Pavelek, Hlouch - Steber, od 28. navíc J. Daneček ml. Trenéři: Juřík, J. Daneček st. a Mach.

Reklama