Hlavní obsah

Sparťan Štrba do play-off nezasáhne, musel na operaci

PRAHA

Hokejová Sparta nebude moci s největší pravděpodobností již v této sezóně využít služeb útočníka Martina Štrby. Důrazný hráč si na konci prosince natrhl stehenní sval a lékaři mu předepsali dvouměsíční klid. Štrba tak měl znovu naskočit do hry v závěru základní části či v úvodu play-off, nakonec je ale vše jinak: českobudějovický odchovanec musel na operaci.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Martin Štrba oslavuje branku proti Varům.

Článek

"Ani sám nevím, na čem jsem. Před čtrnácti dny jsem prodělal operaci, nakonec mi museli lékaři sval rozříznout a vyčistit. Do rány se mi ale navíc dostal nějaký vir, snad zlatý meningokok. Musím teď užívat antibiotika," uvedl na oficiálních internetových stránkách Sparty třicetiletý útočník, kterému dnes vyndali z rány stehy.

Štrba tak podruhé za sebou přijde o rozhodující fázi sezóny. Před rokem totiž sledoval cestu Sparty za titulem jen v civilu poté, co si v semifinále poranil koleno. "Asi to tak už bude. Ještě se však nevzdávám, naděje umírá poslední," řekl útočník, který v letošní sezóně odehrál za tým kouče Františka Výborného 26 zápasů s bilancí 16 kanadských bodů za osm branek a stejný počet asistencí.

Reklama

Související témata: