Hlavní obsah

Dopita slavil jubileum gólem a postupem

Čestmír FolkSport.czPrávo

Lépe mu 700. zápas v extralize snad ani nemohl vyjít. Kapitán znojemských hokejistů Jiří Dopita v pondělí oslavil jubileum vítězným gólem a postupem přes Kladno do čtvrtfinále.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Radost znojemských hokejistů

Článek

"Já jsem o tom, že hraju 700. utkání, ani nevěděl. Řekli mi to až po střetnutí. O žádný dárkový koš ani láhev šampaňského jsem určitě nestál. To, že jsme postoupili, je pro mě nejlepším dárkem," usmíval se po zápase šťastně sedmatřicetiletý veterán.

Pondělní duel na znojemském ledě byl podle Dopity pro jeho tým nejtěžším z celé série předkola. "Tentokrát jsme o dva góly prohrávali, bylo to tudíž pro nás o dost složitější. Využitými přesilovkami se nám ale podařilo stav srovnat a v poslední třetině už bylo jasné, že kdo vstřelí gól, vyhraje. Naštěstí se to povedlo nám," radoval se olympijský vítěz z Nagana. "Soupeřova beka jsem při něm nechal za sebou a pak se mi povedlo objet i Orcta. Byla v tom ale také trocha štěstí," říkal skromně.

Druhým hrdinou večera byl ve znojemském celku brankář Jiří Trvaj. Po utkání ovšem přiznal, že v 9. minutě, kdy inkasoval druhý gól, mu nebylo vůbec dobře na duši. "Ani jsem si nesáhl na puk a dvakrát jsem ho lovil ze sítě. Prokázalo se, že poslední krok bývá v play-off vždycky nejtěžší. Za stavu 1:2 jsem se ale už uklidnil a pak se mi už chytalo dobře. Snad jsem k postupu svým dílem přispěl. Hlavní zásluhu má ale Jirka Dopita," chválil spoluhráče.

Zatímco znojemská kabina oslavovala, v kladenské šatně zavládlo hrobové ticho. "Vyřazení je pro mě obrovské zklamání," hlesl kapitán týmu Pavel Patera. "Sérii jsme neztratili ve Znojmě, ale už v prvních dvou zápasech doma na Kladně. Je hrozné prohrát všechna utkání o jediný gól, ale musíme se s tím vyrovnat. Přitom při starém systému bychom ve čtvrtfinále byli přímo," žehral trochu na letošní změnu.

"Škoda, že jsme přišli na poslední chvíli o bod v předposledním utkání základní části na Slavii. To mě mrzí nejvíc. Nemuseli jsme předkolo vůbec hrát," připomněl kouč Kladna Zdeněk Müller. Jeho protějšek, asistent trenéra Znojma Jan Votruba, už se mohl dívat dopředu. "Dva dny si kluci odpočinou a pak se pečlivě začneme připravovat na Pardubice. Pokusíme se o další překvapení. Proti Kladnu nám taky málokdo věřil. I já bych ale považoval za blázna toho, kdo by mi před play-off předpověděl, že nám budou k postupu stačit pouhé tři duely," svěřil se Votruba.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice