Hlavní obsah

Čechmánek a Hlouch naučili Třinec vyhrávat nájezdy

TŘINEC

Celou sezónu byly penaltové rozstřely noční můrou třineckých hokejistů, v pondělí si v nich ale Oceláři vydláždili cestu do čtvrtfinále. Přestože se tým trenéra Jiřího Juříka probojoval do play off až na poslední chvíli z desátého místa, nečekaně hladce odstranil z cesty Karlovy Vary.

Článek

Dvě výhry na západě Čech byly klíčem k postupu. "Nad očekávání jsme zvládli karlovarskou misi. Pro nás to byla výhoda, protože doma Vary musely tvořit a to je strašně těžké. My jsme tam naopak hráli dobře odzadu," konstatoval Juřík.

Jeho tým proto už nebyl v takovém stresu jako rival. Třinec v pondělním zápase vstřelil poprvé v sérii vedoucí gól, ale nebyla to výhoda. "Moc jsme se pak strachovali o vítězství. Měli jsme hrát více dopředu, soupeř toho využil," řekl po utkání novinářům útočník Roman Hlouch.

Ten se stal nakonec hrdinou utkání. Hráč, který v Třinci pouze na střídavý start hostuje z prvoligového Prostějova, rozhodl samostatné nájezdy. "Za malou úplatu vás to kluci naučím," rozverně křičel při příchodu do šatny.

Hlouch už totiž dovedl do vítězného konce v základní části i rozstřel s Litvínovem. Svou trefou tak pečetil obě výhry, které v letošní sezóně z devíti penaltových loterií Oceláři ukořistili. "Hlavní zásluhu na tom má ale Roman Čechmánek. Je to skvělý gólman, díky za to, že ho máme," prohlásil Hlouch.

Proti Liberci se od Třince zázraky nečekají

Čechmánek před pár týdny započal obrodu Třince. Rozložitý muž s maskou srazil průměr obdržených gólů, defenziva pod jeho velením znatelně zpevnila. Dokud nebyl v kádru, tým všechny zápasy na nájezdy prohrál.

"Nájezdy jsou o sebevědomí a trošičku o štěstí," uvedl Čechmánek. Třebaže loni v Karlových Varech chytal, velkou výhodu prý neměl. "Malou roli to může hrát, ale stejně tak soupeři vědí, co na vás platí. Ani na jedné straně není výhoda," tvrdil.

Některé z pondělních exekutorů měl přečtené. Řezníček ho však střelou pod vyrážečku zaskočil. "Trošku mě překvapil. Udělal něco jiného, než bych čekal, ale naštěstí jsme dali dva góly," podotkl Čechmánek.

Po hektickém závěru základní části už mají Oceláři vystaráno. Nejenže se vklínili do play off, ale prošli až do čtvrtfinále. Teď už od nich nikdo žádné zázraky nečeká. "Stát se může cokoliv, vždyť loni Liberec klopýtl s Budějovicemi. Je favorit, ale naše síla je v soudržnosti," řekl Čechmánek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články