Hlavní obsah

Zlín chce Spartě oplatit vyřazení, Budějovice se Růžičky nebojí

PRAHA

Úvodními dvěma zápasy sérií začnou v sobotu a v neděli souboje čtvrtfinále České pojišťovny play-off hokejové O2 extraligy. Startují série s oběma pražskými týmy. Slavia stráví první březnový víkend v Českých Budějovicích, Sparta bude hrát na vlastním ledě se Zlínem. V pražských Holešovicích se tak zopakuje loňské čtvrtfinále play-off.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Stejné čtvrtfinále jako loni - Sparta proti Zlínu.

Článek

Hokejisté Zlína tehdy prohráli 4:2 na zápasy a potvrdili, že v nadstavbové části Spartu nikdy neporazili. „Uděláme všechno pro to, abychom Spartě oplatili loňské vyřazení. Máme respekt, ale rozhodně z ní nemáme strach,“ tvrdí odhodlaně na stránkách zlínských hokejistů trenér Hamé Ernest Bokroš. Podle Martina Hamrlíka může být pro zlínské hráče nevýhodou široké kluziště v T-Mobile Areně. „Musíme hrát trochu jinak. Ale takové letiště mají třeba i Plzeň, Vítkovice, nebo Slavia,“ potvrzuje zlínský obránce, který je radši, že série začíná venku. „Hlavně ke konci extraligy se nám venku hrálo lépe a uvolněněji,“ myslí si. V sestavě Zlína by neměl chybět elitní centr Petr Leška, jenž měl v závěru základní části potíže s kolenem.

Sparta bez Štrby

Sparta se naopak bude muset obejít bez útočníka Martina Štrby, kterému natržený stehenní sval ukončil sezónu. S novým centrem tak nastoupí ve druhém útoku Sparty dvojice Kratěna, Ton. „Nesmíme koukat na to, jestli Martin hraje nebo ne,“ nepřikládá tomu důležitost Ondřej Kratěna. “Play-off se hraje každý rok na krev. Podle mě se začne na obou stranách opatrně, až v průběhu série se bude hrát otevřeněji. Oba týmy se nemají čím překvapit,“ dodal Kratěna pro www.hcsparta.cz. Hokejisté úřadujícího mistra vyplnili pauzu před začátkem čtvrtfinále mimojiné i společnou zábavou s fanoušky, s kterými si zahráli bowling.

Proti Růžičkovi nasadí Gulu

Absolutně skvělá nálada panuje dle slov obránce Marka Posmyka v kabině Českých Budějovic. Ten kdysi působil v dresu Slavie, která je soupeřem Mountfieldu ve čtvrtfinále. „Určitě tam nějaká rivalita znát bude. Já se ale do minulosti neohlížím. Nyní jsem v Budějovicích a budu se snažit odvést maximum pro to, abychom Slavii přehráli ,“ citují Posmyka oficiální internetové stránky klubu. Útočník Tomáš Vak si je naproti tomu dobře vědom toho, že play-off může smazat úspěšné výsledky ze základní části, kde skončily Budějovice třetí. Ze zápasů se Slavií má navíc jako centr nepříjemné zkušenosti s Josefem Beránkem, který si podle něj dělá na bully co chce.

Slávisté se před play-off postarali o pořádný rozruch, když nechali na soupisku dopsat trenéra a bývalého útočníka týmu Vladimíra Růžičku. Třiačtyřicetiletý kouč by měl v případě potřeby pomoci týmu při samostatných nájezdech. „Já proti němu nikdy nechytal, ale my máme taky tajný trumf. Když by na to došlo, tak by šel do branky místo mě Láďa Gula, který ho zná,“ směje se brankář Budějovic Roman Turek.

Reklama