Hlavní obsah

Duel Pardubic a Znojma je pikantní pro osm hráčů

PRAHA

Hned osmi hokejistům, po čtyřech na každé straně, přinese čtvrtfinálová série play-off Pardubic se Znojmem pikantní zážitek, protože nějaký čas oblékali dres soupeře. „Motivace proti bývalému mužstvu je vždycky o kousek větší a určitě se my čtyři, co jsme postupně přišli ze Znojma, budeme chtít vytáhnout,“ přiznává Zdeněk Ondřej, který ještě loni získal s Orly extraligový bronz.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Peter Pucher, ještě ve znojemském dresu.

Článek

Jiří Dopita sice slavil v Pardubicích jeden ze svých sedmi titulů, ale za minulostí se neohlíží a teď chce v roli znojemského vůdce bývalému zaměstnavateli co nejvíc ztrpčit roli favorita. „Rozhodně si nesmí v Pardubicích myslet, že nás přejedou ve čtyřech zápasech. Máme jim co oplácet i za tuto sezónu, vždyť nás domácí porážka s nimi málem stála účast v předkole,“ tvrdí už 38letý centr.

Hodně emotivní vstup do play-off zažije Peter Pucher, který byl ve Znojmě 7 sezón a teprve během letošního ročníku trochu nuceně přesídlil do Pardubic. „Bude to zajímavé, ale abych řekl pravdu, asi by se mi lépe hrálo proti jinému soupeři,“ říká na webu východočeského klubu dvaatřicetiletý slovenský útočník, kterému zůstala ve Znojmě spousta známých.

„Občas si zavolám s Bičánkem nebo Trvajem, ale žádné hecování neproběhlo. Soustředím se hlavně na svůj výkon,“ tvrdí Pucher, jenž měl ve Znojmě i hospůdku, ale tu už přenechal kamarádovi.

Chystají speciální prémii 

V základní části už stihl dvě utkání proti Znojmu a obě byla vítězná. Jako prémii pak vzal celé mužstvo na oběd. Nyní v play-off chystají všichni čtyři exznojemští hráči speciální prémii do pardubické kabiny. „Něco spoluhráčům za postup určitě slíbíme. Když Znojmo prošlo do desítky, hned mě napadlo, že by bylo pikantní, kdyby se nám ve čtvrtfinále postavilo do cesty... Jeho zápasy s Kladnem jsme neviděli, ale co jsem slyšel, rozhodlo sérii zodpovědnou hrou dozadu a proti nám zvolí určitě podobnou taktiku,“ líčí Ondřej.

Polovina z hráčů, kteří oblékli dres obou mužstev, zažila před 4 lety sérii play-off ještě na opačné straně barikády. „Vzpomínám si, že to bylo 2:2 na zápasy. Pak jsme vyhráli doma i šesté utkání na Moravě a přes Třinec prošli až do finále,“ řekl Michal Tvrdík.

Naopak Snopek s Havířem tehdy tvořili první obranu soupeře a jejich spoluhráč Pucher byl klíčovou postavou Znojma. Útočník Karel Plášek měl už tehdy tříletou pardubickou anabázi za sebou: „Už to tolik neprožívám, ale chuť vyřadit Pardubice po úspěchu v předkole cítím velikou.“

Oblékali dres obou čtvrtfinalistů
DopitaZnojmoza Pardubice 2003–05
HavířPardubiceza Znojmo 1998–2004
KamešZnojmoza Pardubice 2004–05
OndřejPardubiceza Znojmo 2004–06
PlášekZnojmoza Pardubice 1996–99
PucherPardubiceza Znojmo 1999–2006
TvrdíkZnojmoza Pardubice 1998–2006
SnopekPardubiceza Znojmo 2002–04

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články