Hlavní obsah

Krenželok a Černý zůstávají ve Vítkovicích, Knot se stěhuje z Chomutova do Liberce

Hokejoví obránci Daniel Krenželok a Tomáš Černý budou i nadále hrát za extraligové Vítkovice. Oba hráči podepsali na severu Moravy nové smlouvy. Klub o tom informoval na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Kozelek Chomutov/Petr Piráti, ČTK

Ronald Knot se stěhuje z Chomutova do Liberce

Článek

"Dan Krenželok zatím naplňoval předpoklady, kvůli kterým jsme jej před třemi lety přivedli do týmu. Pomalu se stává jedním ze základních článků naší obrany, což byl pro nás impulz pro pokračování spolupráce," uvedl generální manažer a trenér Jakub Petr.

Jedenadvacetiletý Krenželok odehrál za Vítkovice za tři roky 106 zápasů, dal jeden gól a na šest přihrál. Dalších téměř 50 startů přidal v první lize.

Stejně starý Černý přišel do Vítkovic před rokem ze Slovanu Bratislava a v extralize nastoupil do 27 zápasů, v nichž nasbíral čtyři asistence. I on hostoval v první lize.

"I když zápasové vytížení v minulé sezoně nepatřilo u Tomáše k největším, věříme, že v jeho výkonnosti došlo k posunu a že by měl být připraven být ještě důležitější součástí naší obrany," řekl Petr.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

V souboji (zleva) Lukáš Krenželok z Liberce a Ethan Werek z Třince.

Knot se stěhuje z Chomutova do Liberce

Hokejový obránce Ronald Knot se stal posilou vicemistra extraligy Liberce. Čtyřiadvacetiletý odchovanec pražské Slavie působil od prosince 2017 v Chomutově, s Bílými Tygry podepsal dvouletý kontrakt s roční opcí. Liberec bude pro Knota po Slavii, Mladé Boleslavi a Chomutovu čtvrtým působištěm v nejvyšší soutěži.

"S příchodem Ronalda Knota dochází k omlazení našich obranných řad. Rony je ofenzivní obránce s výbornou střelou, je v ideálním hokejovém věku a s ideálními fyzickými parametry. Čeká ho u nás hodně práce, ale jsem si téměř jistý, že když projde úspěšně naším procesem, může v budoucnu atakovat i národní tým a zajímavé zahraniční angažmá," uvedl v tiskové zprávě sportovní ředitel Liberce Filip Pešán.

Knot si v uplynulé sezoně v 55 zápasech včetně play out připsal 17 bodů za šest branek a 11 asistencí. Ve 12 duelech neúspěšné baráže o extraligu nebodoval. V extralize má celkem na kontě 186 utkání a 37 bodů (15+22), v baráži sehrál 34 zápasů (1+4).

Reklama