Hlavní obsah

Kašpařík si chce play-off zase užít

PRAHA

Na ledě Sparty, kde před rokem zažil mistrovskou euforii, rozehraje zlínský Pavel Kašpařík letošní play-off, ale místo v domácí kabině už bude mít své místo u hostů ze Zlína.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Pavel Kašpařík (vlevo) loni se Spartou získal titul - archivní foto.

Článek

„Netušil jsem, že se do holešovické haly vrátím na play-off, ale jako špióna mě trenér nevyužívá. Sám určitě nejlépe ví, že na Spartě je nutný dobrý pohyb a musíme i zkusit hrát tvrdě, takový styl by technicky založenému soupeři mohl vadit,“ usmívá se 28letý útočník, který si stihl poslat pár sms zpráv s bývalými spoluhráči, ale až se potkají na chodbě haly, ještě určitě nějaké hecování proběhne.

Spartě ale přiznává roli velkého favorita pro nadcházející čtvrtfinálovou sérii. „Naším cílem byl přímý postup do play-off, abychom se vyhnuli zrádnému předkolu, a nyní už nemáme co ztratit,“ soudí Kašpařík, podle nějž je Zlín nyní v podobné pozici, jako byl pražský celek loni na startu v play-off, také mu téměř nikdo nevěří. „Pamatuji si, že když se nám se Spartou v minulé sezóně podařilo až v posledním kole protlačit do play-off, z mužstva spadlo napětí a play-off jsme si vysloveně užili,“ vypráví Kašpařík s tím, že něco podobného by zkusil letos aplikovat i v kabině Hamé a třeba to taky bude fungovat.

V základní části jsme na Spartě sice inkasovali ve dvou utkáních patnáct branek, ale v play-off to jistě bude jiné, celé mužstvo je připraveno poctivě bránit,“ míní Kašpařík, jenž po letním přestupu do Zlína dlouho hledal správnou hokejovou pohodu, ale od ledna chytil výbornou formu. „Delší čas, než bych čekal, mi trvalo zvyknout si na nové prostředí, hrál jsem špatně a psychicky mě to žralo. V krizi pomohla důvěra trenérů a na přelomu roku se to zlomilo. Začalo se mi dařit, přišly i góly a s herní sebedůvěrou jde už všechno snadněji,“ vypráví Kašpařík, jenž našel pevné místo ve zlínské sestavě vedle zkušeného kapitána Okála.

Reklama

Související témata: