Hlavní obsah

Sailer věří jihočeskému publiku

Martin KézrPrávo

Před čtyřmi lety zažil Petr Sailer se Slavií vítězné tažení za titulem, nyní bude už ale podruhé za sebou v play-off hrát proti ní za České Budějovice a věří, že pražskému klubu oplatí loňské vyřazení.

Foto: www.sport.cz

České Budějovice se chystají na pražskou Slavii.

Článek

„Ve Slavii jsem se dočkal největšího úspěchu v kariéře, mám tam pořád dost kamarádů a občas si voláme nebo pošleme zprávu mobilem, avšak žádné hecování zatím neproběhlo. S ohledem na minulou sezónu ale cítím, že máme co vracet a rozhodně nechci dopustit, aby nám slávisté podruhé za sebou zatarasili cestu v play-off,“ přiznává 31letý útočník.

Zkušenost z působení ve Slavii mají vedle Sailera i současná opora budějovických zadních řad Marek Posmyk a nejlepší střelec týmu Viktor Hübl, naopak slávista Michal Vondrka pochází z jihočeské metropole. „Pro hráče, kteří oblékli dres obou mužstev, asi bude série docela pikantní,“ naznačuje Sailer, podle nějž Budějovice letos ovládla hokejová horečka. „Takovou atmosféru tu nepamatuji, lidi chodí s nadšením fandit a navíc všichni ve městě mluví o hokeji.“

Plno bude i na Slavii

Už v základní části měly Budějovice sedmkrát vyprodáno, plné hlediště bude také o víkendu proti Slavii. „Můžeme se určitě spolehnout na skvělé publikum, viděl jsem tento týden dlouhé fronty před halou a s podporou fanoušků si na Slavii věříme,“ říká Sailer.

V kabině pozoruje velké odhodlání. „Cítíme, že přichází rozhodující fáze sezóny, vždyť právě k play-off směřuje úsilí celého týmu. Musíme si ale dát pozor, soupeř má hodně zkušené hráče. Nechceme naše fanoušky zklamat a víme, že radost jim můžeme udělat jedině postupem,“ uvažuje Sailer.

Reklama

Související témata: