Hlavní obsah

Pucher by raději jiného soupeře než Znojmo

PARDUBICE

Zajímavý souboj čeká ve čtvrtfinále hokejové extraligy slovenského útočníka Petera Puchera. V pardubickém dresu se bude snažit odstranit z cesty ve čtvrtfinále Znojmo, tedy klub, v němž sedm a půl roku působil. Bývalý kapitán Orlů, jehož Moeller získal v polovině prosince, by přivítal raději jiného soupeře do vyřazovacího boje.

Článek

"Určitě to bude hodně zajímavé utkání. Mám-li být upřímný, asi by se mi hrálo líp proti někomu jinému," řekl Pucher v rozhovoru s novináři. Odchod dlouholeté opory nesli těžce i znojemští fanoušci, ale v play-off půjde sentiment stranou.

Navíc v obou kádrech jsou hokejisté, kteří druhým klubem prošli. Na straně Pardubic to jsou obránci David Havíř, Jan Snopek a útočník Zdeněk Ondřej. Do Znojma zamířil z Pardubic po titulu v roce 2005 centr Jiří Dopita, dvojku dělal Jánu Lašákovi současný náhradník Jiřího Trvaje Jaroslav Kameš a na konci devadesátých let hrál na východě Čech i Karel Plášek. Útočník Michal Tvrdík Moelleru stále patří, ale je ve Znojmě na hostování do konce sezony právě jako kompenzace za Puchera.

"Jsme profesionálové a málokterý hráč za svoji kariéru vydrží v jednom klubu. Proto se soustřeďuji na svoji práci v Pardubicích a to ostatní mě až tolik nezajímá. Musíme se pořádně připravit, poctivě potrénovat, abychom v nadcházejících zápasech podali co nejlepší výkony," uvedl Pucher, pro něhož je situace jiná tím, že jeho transfer je nejčerstvější.

Hecování proběhne

Mistr světa z Göteborgu z roku 2002 se ale chystá na Znojmo jako na každého jiného soka. "O soupeři se zatím nebavím ani se spoluhráči, protože je důležité věnovat se vlastní hře a svému mužstvu. Před zápasy ale nějaké to hecování v dobrém určitě proběhne."

Pucher má ve Znojmě spoustu známých, pochází odtud i jeho přítelkyně a ve městě měl i hospůdku. O restauraci Pepe 33 nyní pečuje jeho kamarád. "Ve Znojmě mám stále hodně kamarádů a s některými si občas voláme. Příliš často to ale není," řekl Pucher.

Čtvrtfinálovou bitvu Pardubice - Znojmo prožil Pucher už v roce 2003, tehdy v dresu poražených Orlů. "Trochu si na to vzpomínám. Byl to férový souboj a Pardubice tenkrát vyhrály na zápasy 4:2. Vím, že jsme ve Znojmě dokázali srovnat na 2:2, pak jsme ale tady zase prohráli a v šestém zápase ve Znojmě jsme opět nestačili a vypadli," vybavil si.

Podobně podařený vstup Východočechů do série by nyní přivítal. "Někdy je lepší po delší pauze začínat venku, někdy doma, to je těžké hodnotit. Tady v Pardubicích nás výborní diváci tlačí k vítězství. Na druhé straně hosté nemají co ztratit, tak mohou mít určitou výhodu v tom, že oni mohou, my musíme," uvedl dvaatřicetiletý centr. V dresu Pardubic by rád zaútočil na premiérový titul v Česku, zatím je jeho nejlepším umístěním loňský bronz. Ví, že Moeller musí potvrdit roli favorita. "My jsme skončili na druhém místě, máme proto výhodu domácího prostředí a to musíme využít. Vyhrajeme-li oba první zápasy, pak nás to hodně zvýhodní."

Znojmo není jenom Dopita a Trvaj

Znojmo proniklo do play-off až v podařeném závěrečném finiši a v předkole vyřadilo Kladno 3:0 na zápasy. "Musíme se vyvarovat chyb v obraně a nesmíme dát soupeři možnost jít do rychlých brejků. Mají na to šikovné hráče a pak taky budou důležitá vyloučení na obou stranách," řekl Pucher, který varuje před kádrem Orlů. "Nesmíme nikoho podcenit, protože Znojmo není jenom Dopita a Trvaj. Jsou tam mladí kluci, kteří určitě se budou chtít vytáhnout a hrát velmi zodpovědně. V play-off se startuje od nuly a na to, jak se hrálo předtím, musíme zapomenout."

V novém působišti odehrál dva vítězné zápasy proti Orlům a po každém z nich pozval své spoluhráče na dobrý oběd. Pro čtvrtfinálovou sérii však zatím nic takového nezamýšlí. "Musíme hlavně postoupit. Na to se teď zcela koncentruji, jsem v mužstvu, které má vysoké ambice a my je musíme potvrdit. Co bude potom, to se uvidí. Když ho zvládneme, můžeme něco vymyslet," uvedla nová pardubická opora.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články