Hlavní obsah

Pletka s Libercem jsou odhodláni odčinit loňské selhání

LIBEREC/PRAHA

Před rokem postoupili hokejisté Liberce do play-off z prvního místa, ale poté nečekaně vypadli hned ve čtvrtfinále s Českými Budějovicemi. Letos se jim v základní části dařilo stejně a výpadek z play-off tentokrát opakovat nehodlají. Před začátkem série s Třincem jsou odhodlaní loňské selhání odčinit, což potvrdil v rozhovoru s ČTK i útočník Václav Pletka.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Václav Pletka

Článek

"Musíme se poučit z loňských chyb a udělat vše pro postup. Čeká nás prakticky nová soutěž," řekl Pletka. Na nečekané selhání s Jihočechy však ještě občas v kabině přijde řeč. "Říkat, že na to nemyslíme nebo se o tom nebavíme, je nesmysl. Před rokem to nevyšlo celému mančaftu, teď to chceme všichni napravit," uvedl sedmadvacetiletý hráč.

Liberec čeká první zápas v pondělí, kdy přivítá Oceláře v Tipsport Areně. V soutěžním zápase se představí prakticky po dvou týdnech od konce základní části. "Pauza byla dost dlouhá a člověk už myslí na to, aby se začalo hrát. Je ale pravda, že zranění hráči se mohli doléčit a my ostatní si trochu oddechnout. Čtrnáct dní bylo ale fakt dost," řekl Pletka, který v sezoně nasbíral 28 kanadských bodů za 20 branek a osm asistencí.

Vítězná příprava

Severočeši si čekání na začátek play-off vyplnili dvěma přípravnými zápasy, v nichž porazili Plzeň a prvoligový Beroun. Druhý duel navíc spojili s charitativní akcí. "Alespoň jsme spojili nutné s užitečným. Tyhle zápasy jsou sice jiné než ostré zápasy, ale je to lepší než trénink. Zápasové tempo v nich je," řekl útočník s reprezentačními zkušenostmi, který do Liberce přišel z Dynama Moskva.

Předtím Pletka působil dlouho v Třinci, čtvrtfinále tak pro něj mohlo mít zvláštní příchuť. Prý to tak ale nebude. "Je pravda, že jsem tam dlouho působil, ale teď chci postoupit s Libercem a je mi jedno, kdo proti nám hraje," zdůraznil. Nehecoval se ani s žádným z dřívějších spoluhráčů. "V sezoně si sice občas volám s Rosťou Martynkem, ale teď jsme si nevolali," uvedl Pletka.

Předkolo moc nesledoval

Třinečtí do čtvrtfinále postoupili z předkola, ve kterém přehráli Karlovy Vary. Jejich větší rozehranost a kratší pauza však podle libereckého útočníka na sérii mít žádný vliv nebude. "Taky měli pauzu, i když jen týden," tvrdil Pletka. Předkolo ani moc nesledoval. "Bylo tam více variant a holt na nás vyšel Třinec. Jak už jsem řekl, musíme se poučit z minulé sezony a vyhrát," zopakoval.

Silnou zbraní Liberce v letošní sezoně jsou samostatné nájezdy. Svěřenci trenéra Josefa Palečka se k nim dostali pětkrát a vždy vyhráli. "Nájezdy jsou hodně ošidná věc. V play off může být vše jinak. Je to hodně o štěstí a naší dosavadní bilanci proto nepřikládám velkou váhu. Jednou to vyjde, podruhé ne," řekl Pletka, který vždy nájezd proměnil. Jednou uspěl i v zápase a má tak stoprocentní bilanci. "Zatím mi jdou, ale to se může rychle změnit. Při nájezdu má 80 procentní šanci na úspěch brankář," dodal nejlepší střelec Tygrů a druhý muž klubové produktivity.

Reklama

Související témata: