Hlavní obsah

České Budějovice vracejí Slavii porážky v nájezdech

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic potvrdili, že se jim v této sezóně proti Slavii daří na nájezdy. Zatímco v minulé sezóně i kvůli dvěma porážkám v této fázi utkání vypadli s Pražany v semifinále, v novém ročníku je takto porazili dvakrát v základní části i při sobotním vstupu do čtvrtfinálové bitvy. Jako jediný se při nájezdech prosadil útočník Mountfieldu Petr Sailer.

Foto: www.hokejcb.cz

Radost hokejistů Čeckých Budějovic

Článek

"Jsem rád, že zápas dopadl tak šťastně pro nás a dal jsem gól," pochvaloval si Sailer. Českobudějovický kapitán, který v roce 2003 získal právě v dresu Slavie titul, nalákal v páté sérii gólmana Adama Svobodu na levou stranu a zasunul puk s přehledem do forhendu. "Viděl jsem první nájezd Viktora (Hübla) a Adam se tam přesouval. Když se tam začal přesouvat opět, byl to signál, abych to takto zakončil," doplnil jednatřicetiletý útočník.

Na českobudějovické straně před ním neuspěli autoři vítězných gólů v nájezdech proti Slavii v této sezoně Hübl a Kamil Brabenec, stejně jako Jiří Šimánek a Michal Hudec. Kouč Vladimír Růžička už v týmu nemá loňské úspěšné exekutory Tomáše Vlasáka a Iva Proroka, sám se na soupisku dnes nezapsal, takže nemohl soupeře překvapit svým comebackem na led.

Sledoval tak ze střídačky neúspěšné pokusy Jaroslava Bednáře, Davida Hrušky, Josefa Beránka, tyč Romana Červenky i nepodařený poslední pokus o odpověď Petra Kadlece. "Vláďa Růžička někde řekl, že mají letos problémy s nájezdy. Jsem rád, že to dnes platilo," připojil Sailer.

Nízká úspěšnost mohla být po páteční společenské akci v Budvar Aréně způsobená i špatným ledem, na který si obě strany dnes stěžovaly. Sám Sailer prý netušil, zda Růžička na nájezdy půjde. "Nestihl jsem si všimnout, jestli tam byl, nebo se šel svléct," doplnil.

Turek byl oporou

Gólman Mountfieldu Roman Turek pochytal 32 střel soupeře ve hře a byl oporou i při nájezdech. "Pomohly mi i dvě tyčky - jedna po blafáku ze strany, druhá čistá. Měl jsem dneska štěstí. Třeba i při Beránkově šanci v oslabení, kdy mě trefil do betonů," podotkl šestatřicetiletý gólman. "Ještěže se nám podařilo vyhrát, v neděli se nám bude hrát lépe," doplnil.

Slávistický útočník Roman Červenka byl blízko úspěchu v nájezdech, ale ve skórování mu zabránila tyč. Podle něj ale není lehké Turkovi dát gól. "Turek pořád stojí a je těžké proti němu jezdit. Zvláště pro leváka, protože chytá v obráceném gardu. Měli bychom ale z pěti nájezdů alespoň jeden gól dát," konstatoval.

Podle Červenky jeho tým zaskočil rychlý inkasovaný gól. "Když se nám ale podařilo vyrovnat, tak jsme měli tři nebo čtyři šance a mohli jsme dnes vyhrát. Chybělo nám více štěstí. Musíme ale soupeře napadat, bylo vidět, že při tom dělá chyby," dodal.

Reklama