Hlavní obsah

Toman: Vyhrát vysoko nebo na nájezdy znamená pořád jen bod

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Druhý čtvrtfinálový zápas vyšel hokejistům Českých Budějovic ještě lépe než úvodní duel a po nedělní výhře 5:1 nad Slavií pojedou k odvetám do Prahy za stavu 2:0. I když na sobotní vítězství v nájezdech navázali tentokrát jednoznačným výsledkem, žádné závěry z toho nedělali.

Článek

"Je jedno, zda vyhrajete nějak vysoko nebo až na nájezdy. Je to play off a pořád za to je jen jeden bod. V Praze musíme hrát od začátku zase stejně," řekl novinářům obránce Milan Toman, který zvýšil ve 3. minutě na 2:0. "Rozehrával jsem na Viktora Hübla na prostředek, kluci si tam pěkně vyměnili puk s Kamilem Brabencem, na kterého vyrazili dva beci a mně ta pravá strana zůstala volná," uvedl sedmadvacetiletý hráč, který stihl v zápasy i tři vyloučení mezi 38. a 49. minutou.

Sebevědomí slávistů nahlodal hned na začátku utkání svou brankou Milan Gulaš. "Na mém gólu má největší podíl Lukáš Květoň, který mi to bezvadně nahrál. Jen jsem si počkal, až se puk odrazí a snažil se dát to nahoru," řekl skromně jedenadvacetiletý útočník. "Bylo pro nás důležité vyhrát první třetinu. Dali jsme rychlé góly, Slavia potom hrála těžkopádný hokej a bylo pro ni obtížné otáčet skóre," dodal Gulaš.

Výhru 5:1 zpečetil v 51. minutě při početní nevýhodě Michal Hudec. "Slavia trošku doplatila na to, že na nás chtěla od začátku vletět. Hráči se chtěli srážet a to jim nesvědčí. My jsme se přizpůsobili a navíc dokázali ty osobní souboje vyhrávat. Ale kdyby Tomica dal gól na 4:2, tak zápas vypadal úplně jinak," mínil sedmadvacetiletý útočník.

Řadu šancí domácího týmu ještě zneškodnil gólman Adam Svoboda. "Chytalo se mi vcelku slušně, něco jsme tam i pochytal, akorát při tom druhém gólu jsme šel do skluzu možná zbytečně. Jít do rozkleku, tak bych to třeba vyrazil betonem, ale to jsou jen ta kdyby," připustil Svoboda.

Slavia předvedla mnoho hrubek v obranné fázi

Ani při jednoznačném vývoji skóre však zkušeného devětadvacetiletého brankáře nepřepadaly myšlenky na útěk ke střídačce. "Potřebuju chytat, takže mě ani nenapadlo, že bych utekl z branky. Sil mám dost a jsem optimista, takže furt věřím ve zvrat," řekl Svoboda. "Série je 0:2 a my to musíme otočit, nic jiného nám nezbývá," dodal.

Slavia předvedla nečekaně mnoho hrubek v obranné fázi. "Za ty chyby v obraně nelze nikomu vynadat. To tak prostě je. Tu chybu nechce samozřejmě udělat nikdo a vyplyne to ze hry. Může být z přemíry snahy nebo jsme třeba nějakou chvíli pod tlakem a nestihneme vystřídat," omlouval spoluhráče gólman.

"Navíc led také není úplně ideální, je tu třiadvacet stupňů a je to pak jedno k druhému. Chcete jít třeba do rychlého protiútoku, tam to skočí a je to zase zpátky," přemítal Svoboda. "Myslím, že jsme tu třetí třetinu byli lepší, akorát jsme Edovi (Roman Turek) stříleli do břicha. Zítra potrénujeme, sil je zatím ještě dost, tak uvidíme," uvedl brankáře Slavie.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články