Hlavní obsah

Slávisté litovali rychle inkasovaných branek

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Polovinu cesty za postupem do semifinále play-off urazili doma hokejisté Českých Budějovic. V sobotu před vyprodaným hledištěm první utkání vyhráli šťastně na nájezdy, nedělní duel už zcela ovládli a slávisty smetli z ledu.

Článek

„Udělali jsme doma maximum, ale bylo by chybou si myslet, že je něco hotové. Po vítězném rozuzlení nájezdové koncovky se nám hrálo v neděli lépe a ta přesvědčivá výhra je důležitá pro sebedůvěru,“ tvrdil jihočeský útočník Jiří Šimánek, podle nějž byl důležitý povedený začátek obou utkání. „To byl náš záměr hrát co nejvíc u nich a nutit je k chybám,“ doplnil autor vítězné branky v neděli Milan Toman.

„Po úspěšně zvládnutých nájezdech v sobotním večeru jsme byli na koni a další zápas se nám povedlo rozhodnout agresívním stylem hry už v první třetině,“ říkal budějovický útočník Milan Gulaš. Při nájezdech se Jihočeši prosadili proti Slavii už potřetí v této sezóně, vítězný vstup do čtvrtfinálové série jim zařídil jako správný kapitán Petr Sailer, jenž v páté sérii vylákal Adama Svobodu na levou stranu a zasunul puk s přehledem do forhendu.

Doplácí na nekoncentrovanost 

„Viděl jsem, že se gólman takto přesouval při Hüblově nájezdu, proto jsem myslel na to dostat ho do pohybu, a pak zvolit co nejpečlivější zakončení,“ řekl autor rozhodující branky prvního duelu. Před Sailerovým pokusem slávista Roman Červenka trefil z nájezdu tyč. „Turek dlouho stojí a je těžké proti němu jet nacvičený nájezd, když chytá v obráceném gardu,“ litoval.

Slávistický trenér Vladimír Růžička se na soupisku nezapsal, takže se nemohl objevit ani při nájezdech a v neděli po vysoké porážce se v kabině hodně nahlas vztekal. Jeho běsnění nezůstalo bez následků. „Budete si muset nechat opravit dveře, ulítly tam kliky, ale před odjezdem je zkusíme nasadit,“ říkal budějovickému manažeru Látalovi asistent slávistického kouče Ondřej Weissmann.

„Nemůžeme se divit, že trenér řval. Než se stačily prostřídat všechny řady, už jsme zase prohrávali. Doplácíme na nekoncentrovanost,“ říkal zklamaně útočník Slavie Jaroslav Bednář.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články