Hlavní obsah

Liberec se v play-off s Třincem prosadil až v prodloužení

PRAHA

Vítězové základní části hokejové extraligy z Liberce vkročili do čtvrtfinále play-off vítězně. První bod v sérii s Třincem jim ale přinesla až těžko uvěřitelná chyba hostí, kteří v prodloužení porušili pravidlo o počtu hráčů na ledě. Následnou přesilovku 4 na 3 využil dělovkou Zíb. Jednodušší to měly Pardubice, které zdolaly Znojmo 5:2 a vedou v sérii rovněž 1:0.

Článek

První třetina utkání v Liberci branku nepřinesla. Dominovali v ní stejně jako v celém průběhu brankáři Hnilička s Čechmánkem, kteří spolu zároveň svádějí souboj o pozici reprezentační jedničky na mistrovství světa v Moskvě.

První branku vstřelil na počátku druhé třetiny domácí Lubomír Vaic. Hosté vyrovnali až necelé čtyři minuty před koncem díky důraznému Rostislavu Martynkovi a tak se v Liberci prodlužovalo. V prodloužení se pak hosté dopustili fatálního přestupku, když měli na ledě po špatném střídání o jednoho muže víc, než dovolují pravidla. V následné přesilové hře bobmbou od modré propálil Čechmánka Lukáš Zíb.

Pardubice vlétly na soupeře zhurta a od první minuty bylo Znojmo pod tlakem. Jenže hostující celek úvodní tlak ustál a v deváté minutě šel dokonce do vedení. To nejprve domácí Rolinek sám před Trvajem selhal a z následného brejku dva na jednoho potvrdil známé rčení nedáš dostaneš znojemský Aleš Padělek.

Pardubicím se podařilo odpovědět v přesilovce Čalounem v 18. minutě, když střelec branky jemně tečoval za Trvajova záda rychlou nahrávku Miroslava Hlinky. Další přesilovku využili domácí ve druhé třetině po další teči Rolinka, když se mu podařilo změnit směr opakované střely Petra Sýkory.

O vítězství Pardubic se pak rozhodlo na začátku posledního dějství. Dvěma rychlými góly se o to postarali Libor Pivko a Petr Sýkora. Hosté ještě vykřesali naději Tvrdíkovou trefou, ale i tu jim sebral rychlou odpovědí opět Rolinek.

Česká pojišťovna play-off – čtvrtfinále I. Bílí Tygři Liberec - Oceláři Třinec 2:1 v prodl.on-line Branky: 24. Vaic, 69. Zíb - 57. Martyne. Stav série 1:0. Moeller Pardubice - Znojemští Orli 5:2on-line Branky: 18. Čaloun, 23. Rolinek, 46. Pivko, 47. P. Sýkora, 58. Rolinek - 9. A. Padělek, 55. Tvrdík. Stav série 1:0.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články