Hlavní obsah

Liberec se radoval z výhry až v nastavení

LIBEREC

Do konce prodloužení chybělo 96 vteřin, když hokejisté Liberce využili přesilovku, a rozhodli tak první duel série s Třincem. Hosté ale museli litovat, že nezvládli triviální střídání.

Článek

„Výtisk ještě nestačil slézt z ledu, což já jsem zády k němu neviděl a sáhnul si na puk. Za takové chyby se platí, v prodloužení play-off by se nám to však stát nemělo,“ zpytoval svědomí třinecký obránce Tomáš Pácal. „Byl to neodpustitelný zkrat obránců,“ zlobil se trenér Jiří Juřík.

„Třineckým vyloučením jsme dostali jedinečnou šanci rozhodnout a jsem rád, že se mi to podařilo trefit. Kluci akci rozehráli skvěle, měl jsem prostor i čas na střelu,“ liboval si autor vítězné branky Lukáš Zíb.

„Ulevilo se mi, že nedojde na nájezdy. Využít tu nabídnutou přesilovku bylo nesmírně důležité,“ líčil liberecký brankář Milan Hnilička, jenž předvedl 31 úspěšných zásahů. „Nejhůře mi bylo v závěru třetí třetiny, kdy jsme až moc zalezli do obrany, naopak Třinec se snažil hrát už i aktivně a nakonec se dočkal vyrovnání. Po něm se mi honila v hlavě spousta věcí, ale víru v úspěch jsem neztrácel,“ doplnil gólman vítězů.

Vaic: musí to být pro ně skličující 

Jeho ostře sledovaný protějšek Roman Čechmánek kryl dokonce 39 střel: „Škoda, byli jsme blízko nájezdům a z nich jsme nemuseli odejít poražení.“ Nakonec se mu staly osudné dvě Zíbovy střely. Té, která ukončila prodloužení, předcházela už rána ve druhé třetině, tečovaná do sítě Lubomírem Vaicem.

„Mohli jsme vyhrát už v základní době tím nejtěsnějším výsledkem, jenže ke konci jsme nechali Třinec příliš útočně rozjet a docela smolně inkasovali. Naštěstí pro nás udělali tu osudnou chybu v prodloužení a musí být pro ně skličující, že prohráli tak zbytečně,“ tvrdil Vaic.

Třinečtí hráči odmítali, že by je pokažené střídání a obdržený gól měly poznamenat, Hnilička však cítil výhodu pro svůj tým: „V úterý budeme klidnější, to vydřené vítězství nám určitě vlije novou šťávu do žil, zatímco soupeř musí cítit lítost.“

Reklama