Hlavní obsah

Andrašovský zařídil Pardubicím druhou výhru v sérii se Znojmem

PARDUBICE

Gól útočníka Dušana Andrašovského z 42. minuty rozhodl o výhře hokejistů Pardubic ve druhém utkání čtvrtfinálové série nad Znojmem 2:0 a favorizovaný Moeller vede stejným poměrem na zápasy. Výhru pojistil 11 sekund před koncem trefou do prázdné branky Jan Čaloun.

Článek

Pardubický gólman Ján Lašák si díky 18 zákrokům připsal čisté konto. Výrazně více práce měl znojemský Jiří Trvaj, který pustil za svá záda jeden ze 40 pokusů soupeře. Třetí duel je na programu v pátek od 17:00 ve Znojmě.

Znojemský trenér Miloslav Hořava nechal po pondělní porážce 2:5 pohromadě jen Dopitovu útočnou formaci. Změny si vyžádalo i zranění útočníka Pláška, který se musel podrobit operaci vykloubeného ramena. Nově do série naskočil Kucharczyk, jehož Orli povolali z prvoligové Komety Brno.

Pardubičtí byli aktivnější

Hned po několika vteřinách hry vypálil tvrdě, ale nepřesně Sýkora, úvod byl však z obou stran opatrný. Domácí měli navrch, před branku se nebezpečně tlačil v páté minutě Pivko a při hře čtyř proti čtyřem prověřil Trvaje Sýkora. Orli se dostali do střelecké příležitosti až při Šedově vyloučení, ale Růžičkův pokus kryl Lašák.

Pardubičtí byli střelecky aktivnější. Blažkovu ránu znojemský gólman vyrazil a odolal i při následných dvou Jarešových trestech. Největší možnost měl z dorážky Píša a následně Koukal. Po Kotaškově faulu hráli domácí navíc ještě 16 vteřin v pěti proti třem, ale bezbrankový stav se neměnil. V početní převaze neuspěl s pokusem o blafák Ondřej ani střelou od modré čáry Havíř.

Druhé dějství načal nevyužitou příležitostí Rolinek. V 26. minutě se dostali do přečíslení dvou na jednoho domácí, ale Mrázek se po Pivkově přihrávce ocitl daleko od znojemské branky a Trvaj jeho pokus snadno kryl. Lašák měl možnost prokázat své kvality v 28. minutě při dorážkách Dopity a Selingra, jemuž zabránilo v lepším zakončení Rolinkovo podražení.

Vzápětí se po Snopkově zákroku zvedal těžko z ledu Padělek a početní výhoda dlouho Orlům nevycházela. Po Křížově zaváhání se dokonce dostal sám před Trvaje Pivko, ale znojemského gólmana neoklamal. Na druhé straně zasáhl Lašák vyrážečkou proti Tvrdíkově nebezpečné střele a nadvakrát proti němu neuspěl ani Svoboda. Když nevyužili ani Východočeši dvě početní výhody, zůstával bezbrankový stav i po dvou třetinách.

Po 78 vteřinách závěrečné části už explodovala v ČEZ Aréně radost pardubických příznivců. Snopek přihrál z pravé strany mezi kruhy Andrašovskému a slovenský útočník otevřel skóre. Vzápětí Orli přečkali bez větších potíží Tvrdíkovo vyloučení a těsně po něm měli štěstí, že Čaloun zblízka nedokázal zvednout puk nad betony ležícího znojemského brankáře.

Orlům nepomohla ke smazání manka následná přesilovka, kterou proseděl jejich kapitán Dopita po přecházejí strkanici se Sýkorou stejně jako pardubický kanonýr na trestné lavici. Potom těsně minul z otočky Meidl, na druhé straně měl v 48. minutě pojistku na hokejce při sólu Sýkora, ale netrefil branku.

Bolest z ostrého souboje pocítil jedenáct minut před koncem pardubický kapitán Hlinka, ale svůj jubilejní 500. zápas v české nejvyšší soutěži bez potíží dokončil. Orli nedovolili soupeři druhý gól ani dalším Ondřejově pobytu na trestné lavici a několikrát opět hosty podržel Trvaj. Hosté začali hrát 156 sekund před koncem power play, ale po minutě ji přerušil faul, který si Rolinek vynutil na Hamanovi. Hosté ještě v závěru znovu zkusili hru bez brankáře, ale 11 vteřin před koncem pojistil výhru Čaloun.

Moeller Pardubice - Znojemští Orli 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 42. Andrašovský (Snopek), 60. Čaloun (M. Hlinka). Rozhodčí: Kubeš, Turčan - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 8:12, navíc P. Sýkora (Pardubice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 9054. Stav série: 2:0.
Pardubice: Lašák - Píša, Čáslava, Snopek, Havíř, Linhart, M. Čech, M. Šeda - P. Sýkora, Blažek, Rolinek - Čaloun, Pucher, M. Hlinka - F. Mrázek, Pivko, Ondřej - Kolář, Koukal, Andrašovský. Trenéři: M. Říha a Rohlík.
Znojmo: Trvaj - Kříž, Jareš, Němeček, Chvátal, Kotaška, Mojžíš - Selingr, Dopita, M. Růžička - A. Padělek, Haman, V. Říha - Beroun, Tvrdík, Kucharczyk - Nedorost, J. Svoboda, Meidl. Trenéři: Hořava a Votruba.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články