Hlavní obsah

Chybu Znojma ztrestal Andrašovský

PARDUBICE

V úterý omezili chyby na minimum, přesto se jedné nevyvarovali a domů jedou s prázdnou. Hokejisté Znojma ve druhém čtvrtfinále na ledě Pardubic drželi dvě třetiny bezgólový stav, jenže na startu třetí nepohlídali Dušana Andrašovského.

Článek

„Viděl jsem Honzu Snopka a snažil se mu nabídnout, protože jsem byl v ideální pozici mezi kruhy. Jen jsem se pokusil pálit nahoru,“ líčil slovenský forvard. „Přesouval jsem se ze strany, puk mi prošel nad ramenem. Těžko se takové rány chytají. Je to škoda, protože na ledě jsme nechali všechno,“ litoval gólman Znojma Jiří Trvaj, který zasahoval 39krát.

Orli se hodně poučili z prvního zápasu. Pardubice měly míň šancí než v pondělí, přesto mezi nimi zase nechyběly vyložené. „Zdeněk Ondřej byl sám před prázdnou brankou, ale nevyčítal bych mu to, snažil se ještě o kličku do protipohybu gólmana, chyběla jen trocha štěstí,“ omlouval spoluhráče Andrašovský.

Vyprovokovat se nenechali 

V nervózních minutách podržel Pardubice brankář Ján Lašák. „Trochu jsme se začali bát o výsledek, nebylo to nic příjemného,“ řekl domácí gólman. Po sparťanu Dubovi dokázal vychytat druhou nulu programu vyřazovací části. „V první přestávce na nás musel trenér trochu zařvat, snad i tohle pomohlo,“ tvrdil.

Zápas byl zase nabitý emocemi. Došlo i ke kontroverzi mezi znojemským Jiřím Dopitou a Petrem Sýkorou. Spoluhráči je museli hodně krotit. „Myslím si ale, že by se stejně neporvali. Znají se, mají k sobě respekt,“ předpokládal Andrašovský.

„Dopita je sice známý provokatér, ale s Petrovými kily by měl problém. Každopádně by to bylo zajímavé, kdyby do sebe šli,“ vykládal zapáleně střelec vítězné branky. „Když dostalo Znojmo gól, tak začalo hodně zvedat hokejky nahoru, ale my se naštěstí vyprovokovat nenechali.“

Reklama

Související témata: