Hlavní obsah

Třinec zdravě naštvalo hodně vyloučených

LIBEREC

Odvážně bojujícím hokejistům Třince v úterý se povedlo oplatit vítězi základní části Liberci gól v prodloužení a nečekaně tak před dvěma zápasy na svém ledě srovnat stav série na 1:1. Domácí se nepoučili, znovu až s přehnanou opatrností bránili těsné vedení v závěru třetí třetiny a stejně jako v prvním duelu dovolili v 57. minutě Ocelářům srovnat.

Článek

„Zase jsme měli strach o výsledek,“ přiznal domácí útočník Václav Pletka. Po 5 minutách a 28 vteřinách v prodloužení pak zakončil přečíslení dvou na jednoho třinecký Rostislav Martynek.

„Snad jsme tomu štěstí šli naproti, měli jsme i obrovskou vůli přes rozličnou nepřízeň tu výhru vydřít,“ tvrdil střelec vítězné branky.

„Bohužel tam rozhodčí nešťastně tečoval puk, čímž jsme na něj nedosáhli a založila se tak akce soupeře, ale vymlouvat se na to nemůžeme, sudí je součást hry,“ mrzelo obránce Borise Žabku.

Oslabení je nezlomilo 

„Pořád jsme věřili, že po té hloupé porážce v prvním utkání můžeme jít v odvetě z ledu jako vítězové a myslím, že jsme si to zasloužili. Nezabalili jsme to za žádného stavu, i když časté oslabení nám vzalo hodně sil. Měli jsme čtrnáct vyloučených, to nás ale zdravě naštvalo,“ tvrdil Lubomír Korhoň.

„Z tak velkého počtu přesilovek, které nám rozhodčí dali, jsme měli vstřelit víc než dvě branky a znovu se nám nepovedl závěr třetí části, kdy jsme až moc zalezli,“ reagoval liberecký Václav Pletka. „Dovolili jsme jim v nastavení přečíslení, to se nám stalo osudné. Bohužel zase jsme se v závěru třetí třetiny zatáhli až moc zpátky a Třinec vydržel napadat i bruslit až do konce. Taktika, kdy zodpovědně brání a nenutí se do útoku, mu vyšla,“ litoval domácí bek Valdemar Jiruš.

Na zarostlých tvářích třineckých hokejistů byla patrná spokojenost, Korhoň prozrazoval, že připíjet se bude na dlouhé cestě domů jen džusem a brankář Roman Čechmánek, jenž kryl ve včerejším utkání téměř padesát střel, tvrdil: „Na rozdíl od soupeře jsme se z prvního zápasu poučili a štěstí se k nám už přiklonilo. Věděl jsem, že při zodpovědné hře a aktivním projevu můžeme slavit úspěch."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice