Hlavní obsah

Slavia deklasovala České Budějovice 6:1 a snížila

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie zvládli velmi důležitý první zápas čtvrtfinálové série na svém ledě s Českými Budějovicemi, které porazili jednoznačně 6:1 a oživili své naděje na postup. Čtvrtý zápas je v Praze na programu ve čtvrtek opět od 18:00.

Článek

Slavia dokonale přeházela útoky a do branky nečekaně postavila Hronka. S ním v zádech pak dokázala Budějovicím vrátit pětibrankový výprask, který si v neděli přivezla z jihu Čech. „Chtěli jsme změnou gólmana dát týmu impuls a vyšlo to perfektně, Hronek zachytal skvěle a konečně nám vycházela i koncovka,“ mínil asistent trenéra vítězů Jiří Kalous.

Ke klidu pomohl pražskému celku i šťastný gól, když Beránek z otočky prostřelil nejistého Turka. Jihočeši poprvé v sérii prohrávali a najednou byli nejistí. Pekelně do úzkých se dostali, když Bednář v přesilovce trestal Kotrlův faul a o 38 vteřin později po kiksu obrany skóroval i Vondrka. „Za chyby jsme draze zaplatili, bohužel góly přišly v rychlém sledu a už jsme pak nenašli způsob, jak se zvednout,“ litoval trenér hostů Josef Jandač.

Tříbrankové vedení skutečně posadilo slávisty do sedla, herní trápení s lehkým srdcem přenechali soupeři a stačilo jim důsledně se věnovat obraně. Domácí navíc byli důraznější a měli i lepší pohyb, Budějovice po výměně brankáře mohla dostat do hry série přesilovek, přes dvě minuty dokonce v pěti proti třem, ale Hronek jejich šance spolehlivě kryl, včetně Vakovy tutovky. „Nesehráli jsme to dobře, chyběla přesnější realizace,“ mrzelo Jandače.

Definitivní zlom přišel 35 vteřin před druhou pauzou, kdy Slavia dokázala zužitkovat početní výhodu, když skóroval Sup za přispění brusle bránícího protihráče. Ve třetí části už domácí jen zvýraznili náskok a mohlo je snad pouze mrzet, že nepomohli Hronkovi udržet nulu.

Slavia Praha - Mountfield České Budějovice 6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Beránek (Bednář), 18. Bednář (D. Hruška), 18. Vondrka (Červenka), 40. Sup (D. Hruška), 42. Rataj (Graňák), 47. Červenka (Borovanský) - 53. Vydarený (Šimánek). Rozhodčí: Minář, Jeřábek - Barvíř, Bláha. Vyloučení: 11:11. Využití: 3:0. Diváci: 11.109. Stav série: 1:2.
Sestavy:
Slavia Praha: Hronek - Graňák, Žižka, Hlavačka, Kolařík, Drtina, Jass, Vašíček - Bednář, Beránek, Doležal - D. Hruška, Rataj, Sup - Vondrka, Červenka, Tomica - Dlouhý, Jelínek, Borovanský. Trenéři: V. Růžička, O. Weissmann a Kalous.
České Budějovice: Turek (21. Chábera) - Toman, Gřegořek, Bolf, Vydarený, Kutlák, Posmyk, Mucha - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - Šimánek, Stantien, Sailer - Mertl, Vak, Kotrla - Gulaš, Květoň, Hřebejk. Trenéři: Jandač a Kupka.

Reklama