Hlavní obsah

Obhájce hokejového titulu uspěl i ve žlutém pekle

ZLÍN

Ani vyprodaný zlínský stadión nezastavil sparťany ve vítězném tažení. Fanoušci Hamé sice vytvořili pomocí několika stovek žlutých šál soupeři tradiční žluté peklo, avšak i v něm obhájce titulu po dvou domácích výhrách uspěl. Tentokrát rozhodl o vítězství až v samostatných nájezdech.

Článek

„Atmosféra na stadiónu byla fantastická. Naprostá většina diváků sice fandila domácím, ale i nám se v takové kulise hrálo skvěle,“ pochvaloval si sparťanský bek Jiří Vykoukal, který k asistencím na oba góly pražského celku přidal také proměněný nájezd, jímž definitivně zpečetil triumf svého mužstva. „I ostatní kluci si při nich vedli skvěle. Dát čtyři branky z pěti penalt se hned tak nevidí,“ říkal spokojeně.

Čtvrtfinále play-off na Sport.cz
LIBEREC - TŘINEC 1:1 na zápasy
2:1P (OHLASY), 3:4P (OHLASY)
PARDUBICE - ZNOJMO 2:0 na zápasy
5:2 (OHLASY), 2:0 (OHLASY)
ČESKÉ BUDĚJOVICE - SLAVIA 2:1 na zápasy
2:1SN (OHLASY), 5:1 (OHLASY), 1:6 (OHLASY)
SPARTA - ZLÍN 3:0 na zápasy
4:0 (OHLASY), 3:2 (OHLASY), 3:2SN (OHLASY)

Když chvíli před druhou pauzou vstřelil Hromas po Vykoukalově nahození vedoucí branku Sparty, studovali rozhodčí její regulérnost na videu. „Trochu jsem pochopitelně pochybnosti měl, ale byl jsem přesvědčen, že branka musí platit,“ tvrdil Vykoukal, jenž věří, že už dnes Pražané sérii ve Zlíně zakončí. „Ale mečbolů teď máme víc,“ připomněl.

Kašpařík: k nájezdům nemuselo dojít

Přestože Zlín soupeře doma jasně přestřílel, znovu mu zbyly jen oči pro pláč. K nejlepším hráčům Hamé patřil opět bývalý sparťan Pavel Kašpařík, jenž sedm minut před koncem řádné hrací doby přivedl zápas vyrovnávacím gólem do prodloužení, když šťastně dopravil několikrát odražený puk do sítě. „Mohl to být klíčový moment, avšak nakonec z něj nemám žádnou radost. Škoda, že se nám pak nepodařilo přidat v přesilovce ještě i vítěznou branku. K nájezdům nemuselo vůbec dojít,“ přemítal smutně.

Hokejistům Zlína se vůbec nedařily přesilovky, varianta se střelcem Petrem Leškou v roli obránce se neukázala jako příliš účinná. „Sparťané nám několikrát utekli do brejků,“ uznal zlínský kanonýr. Veliký smutek byl znát i ve tváři asistenta trenéra Valachů Jaroslava Stuchlíka. „Sehráli jsme velmi dobrý zápas, avšak bohužel se smolným koncem. Klukům nemáme příliš co vytknout, bojovali ze všech sil. Nejblíž k výhře jsme měli asi v prodloužení. Ani za krajně nepříznivého stavu série však nic nevzdáváme, pokusíme se ještě o obrat,“ slíbil.

Reklama

Související témata: