Hlavní obsah

Říha: trochu jsme si v kabině museli popovídat

Hokejisté Pardubic potvrdili pozici druhého nejlepšího týmu ze základní části a po dvou úvodních duelech čtvrtfinále play-off vedou nad Znojmem 2:0 na zápasy. Především ve druhém utkání na vlastním ledě je ale moravský soupeř řádně potrápil. A trenér Pardubic Miloš Říha musel zvýšit hlas.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejový trenér Miloš Říha.

Článek

Pardubice začaly čtvrtfinálovou sérii se Znojmem dvěma domácími výhrami, panuje tedy spokojenost?

S výsledky určitě, splnili jsme, co jsme si předsevzali. Znojmo není jednoduchý soupeř, má řadu mladých hráčů, kteří si věří, výborného brankáře Trvaje a zkušeného Dopitu, který dokáže tým dirigovat a usměrnit.

Po druhém utkání jste ale hráčům vyčítal vlažný začátek...

Kdybychom i do úterního zápasu nastoupili s takovým nasazením jako do prvního, mohlo být rozhodnuto podstatně dříve. Nestalo se, proto jsme si o první přestávce museli v kabině trochu popovídat. Přineslo to ale výsledek, tým začal hrát aktivněji. Hráči častěji stříleli, tlačili se před branku a přišly i šance.

Provedl jste i změny ve složení útoků, co bylo vaším záměrem?

Musel přijít nějaký impulz. Blažek nehrál v první lajně, jak by sám chtěl, trápil se i Pucher. Trochu jsme útoky proházeli, byly to pozitivní změny. Potřebovali jsme také zrychlit tempo zápasu, proto jsme závěr odehráli jen na tři formace.

Zdálo se ale, že hráči v koncovce zbytečně vymýšleli. Co jste řekl třeba Ondřejovi, který před prázdnou brankou začal kličkovat?

Rozhodně jsem ho nepochválil. Měl to čtyři metry do prázdné branky, stačilo tam puk zasunout. On místo toho udělal zbytečnou kličku a šel do chumlu, kde ho soupeř zboural. Proti tak úporné obraně, kterou u nás hrálo Znojmo, nesmíme v takových okamžicích váhat. Hráči si musí uvědomit, že mohou mít třeba jednu šanci za půl hodiny a že ji musí proměnit.

Co se dá čekat od zápasů na ledě Znojma?

Opět úporný boj. Soupeř bude doma muset otevřít hru, určitě se bude víc tlačit dopředu. My jsme ale připraveni kvalitně bránit a hrát na rychlé protiútoky.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice