Hlavní obsah

Slavia porazila Budějovice i podruhé a srovnala sérii

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie porazili ve čtvrtém utkání čtvrtfinále play-off České Budějovice 4:3 a srovnali stav série na 2:2 na zápasy. O vítězství rozhodl gólem čtyři minuty před koncem kapitán Slavie Josef Beránek. Na dvě branky domácího týmu přihrál Jaroslav Bednář. Pátý zápas série je na programu v neděli v Českých Budějovicích.

Článek

Hosté přečkali v úvodu zápasu oslabení a v páté minutě udeřili. V tlačenici před Hronkem se nejlépe zorientoval Mertl, který z otočky pohotově otevřel skóre. Za dvě minuty bylo vyrovnáno. Turek

vyrazil před sebe střelu Drtiny, puku se zmocnil Červenka a bez problémů jej napálil do odkryté branky. Vzápětí se ve velké šanci objevili Rataj s Hruškou, ale prvně jmenovaný na vrácenou přihrávku před branku nedosáhl.

Více práce měl ale v závěru první třetiny i díky vyloučením svých spoluhráčů domácí brankář Lukáš Hronek. Pořádně se zapotil při dělovkách Kutláka od modré nebo švihu Hřebejka z levého kruhu. Nepříjemný byl i průnik Šimánka středem. Co se nepovedlo Budějovicím, zvládli domácí. Ve dvacáté minutě byl vyloučen Gřegořek a Bednářovu dělovku od modré 16 vteřin před první sirénou úspěšně tečoval obránce Žižka.

Smolný gól Budějovice nerozhodil

Dlouho ale tento stav nevydržel. Už po pěti minutách druhé části jeli na Hronka sami Mertl se Sailerem a druhý jmenovaný efektní střelou do růžku vyrovnal. O deset minut později měli hosté šanci dokonce skóre obrátit, ale úplně volný Kutlák netrefil branku.

Do třetí části vlétli s větším nasazením domácí borci, ale Sup sám před Turkem nedokázal zkrotit neposedný puk a Bednářova střela zase postrádala razanci. Slavii tak nakonec "museli pomoci" hosté - Kotrla nešťastně tečoval střelu Drtiny do vlastní branky.

Jihočeši se nesesypali a pustili se do soupeře ještě s větší vervou. Krátce po nevyužité přesilovce si Kotrla vybruslil zpoza branky a střelou pod horní tyčku šest minut před koncem vyrovnal. Ani to však ještě nebylo všechno - za necelé dvě minuty přivedl domácí fanoušky opět k jásotu Josef Beránek využitou přesilovkou.

Slavia Praha - Mountfield Č. Budějovice 4:3 (2:1, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Červenka (Drtina), 20. Žižka (Bednář), 47. Drtina (Červenka), 56. Beránek (Bednář) - 5. Mertl (Kotrla), 25. Sailer (Mertl), 54. Kotrla (Mertl). Rozhodčí: Homola, Šindler. Vyloučení: 13:5, navíc Kolařík - Kutlák, M. Hudec všichni 5 min. a do konce utkání. Diváci: 11 893.
Slavia: Hronek - Hlavačka, Kolařík, Graňák, Žižka, Drtina, Jass, Vašíček - Bednář, Beránek, Doležal - D. Hruška, Rataj, Sup - Vondrka, Červenka, Tomica - Borovanský, Jelínek, Dlouhý. Trenéři: V. Růžička, O. Weissmann a Kalous.
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Bolf, Kutlák, Mucha, Vydarený, Posmyk - M. Hudec, Stantien, Brabenec - Šimánek, V. Hübl, Sailer - Mertl, Vak, Kotrla - Gulaš, L. Květoň, Hřebejk. Trenéři: Jandač a Kupka.
Stav série: 2:2.

Reklama

Související témata: