Hlavní obsah

Postup Sparty odvrátily góly zlínských obránců

ZLÍN

Hokejisté Sparty počtvrté v řadě na zlínské Hamé nevyzráli a musejí pokračovat v neděli na domácím ledě. Postupový mečbol Pražanů ve čtvrtém duelu série čtvrtfinále play-off odvrátili produktivní obránci Zlína, kteří dali první čtyři góly.

Foto: Sport.cz s použitím ČTK/Zdeněk Němec

Zlínský David Nosek (vlevo) překonává brankáře Sparty Tomáše Dubu.

Článek

Zlín byl v předešlých soubojích asi dobrým žákem obhájce titulu. Spartu zničil zbraněmi, na které zatím sázeli hosté. Zatímco během tří utkání Pražané využili šest přesilovek proti jediné výhodě Hamé, včera udeřili Zlínští v přečíslení čtyřikrát. „Hráli jsme je stejně jako jindy, ale prostě nám to tam začalo padat,“ popisoval obránce Zlína Martin Hamrlík, který střelecké probuzení domácích beků přisuzoval náhodě. „Ale je pravda, že jsme víc nutili do střelby,“ připustil.

Naopak Pražané přesilovky kazili, dokonce si nechali při vlastní výhodě dát i gól. „Je to také o štěstí. Na druhou stranu jsme asi měli v podvědomí, že se nám početní výhody pořád dařily. Proto jsme při nich až moc vymýšleli, hodně si přihrávali a netlačili se před bránu. Střel bylo asi méně, než bývá potřeba,“ povšimnul si obránce Sparty Marek Černošek.

Zapomněli na Noska

Skóre zápasu otevřel parádně David Nosek, na jehož návrat z trestné lavice hosté zapomněli. „Překvapilo mě, kolik jsem dostal času na zakončení. Prvně jsem chtěl hned střílet, ale Duba vykryl prostor, tak jsem šel do blafáku,“ popsal jeden z klíčových momentů. Pak přidal i svůj druhý gól v play-off v kariéře. „Jsem moc šťastný, vstali jsme tím z hrobu,“ tvrdil obránce.

Sparta zkazila začátek. „Bojovnost scházela celému týmu a domácí dostala druhá branka do klidu. Utkání ovládali,“ uznal hostující forvard Petr Ton. „Sparta nás asi při jasném vedení v sérii trochu podcenila,“ přemítal autor gólu a asistence, bek Lukáš Galvas.

Pražané už od poloviny zápasu šetřili síly. „V hlavách jsme měli, že stav půjde těžko obrátit,“ připustil útočník hostů Jaroslav Hlinka, ale hned dodal: „Přijeli jsme pro jednu výhru, a tu máme.“

Zvítězit nad Spartou čtyřikrát v řadě? „Možné to určitě je, ale nevím, jestli se to povede nám,“ krčil rameny hrdina zápasu Nosek. Sparťané nad něčím takovým vůbec nepřemýšleli. „Tady dělá kotel šest tisíc lidí, u nás chodí deset tisíc, a navíc se chovají kulturně. Věřím, že doma to rázně ukončíme,“ jen dodal obránce Černošek.

Čtvrtfinále play-off na Sport.cz
LIBEREC - TŘINEC 1:1 na zápasy
2:1P (OHLASY), 3:4P (OHLASY)
PARDUBICE - ZNOJMO 2:0 na zápasy
5:2 (OHLASY), 2:0 (OHLASY)
ČESKÉ BUDĚJOVICE - SLAVIA 2:2 na zápasy
2:1SN (OHLASY), 5:1 (OHLASY), 1:6 (OHLASY), 3:4
SPARTA - ZLÍN 3:1 na zápasy
4:0 (OHLASY), 3:2 (OHLASY), 3:2SN (OHLASY), 2:5

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články